Kiek šiemet kainuoja eglutės?

Kiek šiemet kainuoja eglutės?

Prieš didžiąsias metų šventes - pats darbymetis verslininkams, raginantiems žmones pasipuošti savo namus. Rankomis trina ir eglučių pardavėjai - mieste pavyko aptikti eglę net už 85 eurus. "Ir yra, kas perka", - teigė vienas pardavėjų klaipėdietis Giedrius.

Tiesa, prie uostamiesčio Naujojo turgaus sidabrinėmis ir žaliosiomis eglutėmis prekiavęs vyras skaičiavo, kad jo auginamų žaliaskarių kaina šiais metais - nuo 25 eurų. "Visos mano parduodamos eglutės yra vazonuose. Taigi, ir kaina šiek tiek aukštesnė nei tų, kurios kirstos. Kodėl brangiausios eglės kaina siekia net 85 eurus? Ji tanki, simetriška, siekia 2,5 metrų aukščio, yra šaknys", - paaiškino jis.

Žinia, eglutei užauginti prireikia ne vienerių metų - tenka patirti ir nemažai išlaidų jas prižiūrint.

Eglučių pardavėjai samprotavo, žmonės tokiomis kainomis esą turėtų net nesistebėti.

Nuo praėjusių metų prekeiviai teigė pastebintys naują tendenciją - didėja eglučių, pasodintų vazonuose, paklausa. Tiesa, šiais metais rinka kiek pasikeitė.

"Žmonės, pirkdami egles vazonuose, tikisi jas pasodinti. Šiais metais pastebime, kad tiek kirstas, tiek vazone pasodintas eglutes perka taip pat", - kalbėjo Giedrius.

Beje, ne visi eglučių pardavėjai tikino griežtai nustatę eglučių kainas. "Visada galima derėtis. Aš kainą nustatau pagal tai, ar graži ta eglutė. Taip pat svarbus ir jų aukštis. Žmonės mėgsta tas eglutes, kurios yra aukštos, sidabrinės, nebyra. Bet svarbiausia - eglės kvapas, nes tuomet jis jaučiamas kambaryje ir galima uosti šventę", - šypsojosi kita prie Naujojo turgaus sutikta eglučių pardavėja Ramunė.

Ji aiškino, kad kartais išties matosi, jog žmogus tikrai nori tos eglės, kurią išsirinko. Nors eglė turėtų kainuoti net 50 eurų, ne visi žmonės gali sau tą leisti. "Bet jie derasi ir būna, kad parduodu už 30 eurų. Jei yra noro, yra ir galimybių", - sakė Ramunė.

Pirkdami eglutes, kai kur klaipėdiečiai gali kartu įsigyti ir šalia esančių kalėdinių vainikų. "Tačiau vis tiek paklausesnės - eglutės. Mano dviejų metrų eglutės kaina siekia 25 eurus. Tiesa, galima nusipirkti ir už 10, 15 ar 20 eurų. Tai - mažesnės eglės. Kaina priklauso nuo dydžio, formos ir tankumo. Šakų turi būti daug - ji bus gražesnė. Žmonės, priėję prie manęs, dažnai klausinėja, ar eglė nebyra, ar po Kalėdų nesunyks, nes kai kurios mano parduodamos eglės yra vazone. Žmonės jas vėliau pasisodins", - džiaugėsi prekeivis Valdemaras.

Tikras darbymetis - ir prekybos centruose. "Maxima" komercijos vadovė Vilma Drulienė teigė, kad kalėdinių eglučių mados pamažu keičiasi.

"Pernai tikrų, mišku kvepiančių eglių vazonuose pardavimai kiek sumažėjo, užtat daugiau nei penktadaliu išaugo dirbtinių eglių paklausa. O pastarosios juk tarnauja ne vienus metus. Dirbtinių eglučių paklausa pradeda ryškėti antrąją lapkričio pusę ir išlieka aktyvi iki pat sausio mėnesio", - dėstė ji.

V. Drulienė akcentavo, kad apskritai dirbtinių eglių kasmet parduodama keliskart daugiau nei gyvų.

Manome, jog tokią vartojimo tendenciją lemia žmonių gyvenimo tempas, klientai nenori apsikrauti rūpesčiais šventėms praėjus. Be to, dirbtinės eglės yra praktiškesnės, jas dažniau renkasi augintinių turintys žmonės, kadangi jos neturi specifinio kvapo", - tikino ji.

Tuo metu "Norfos" atstovas spaudai Darius Ryliškis teigė, kad prekybos centras prekiauja nuo 0,6 iki 2,1 metro aukščio siekiančiomis dirbtinėmis eglutėmis.

"Populiariausios yra maždaug 1,5 metro aukščio eglutės", - kalbėjo jis.

"Rimi Lietuva" Viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė teigė, kad eglučių paklausa šiais metais išlieka panaši, didėja pirkėjų susidomėjimas kitais kalėdiniais augalais - puansetijomis, kiparisais. "Daugiau pirkėjų dėmesio susilaukia ir kėnio šakos bei kalėdiniai vainikai - per pastaruosius kelerius metus pastebėjome, jog vis daugiau pirkėjų įsigyja ne jau visiškai papuoštus Kalėdų vainikus, o natūralius, nepuoštus ir dekoruoja juos patys", - komentavo ji.

Įvairiose parduotuvėse eglučių kaina gali siekti nuo 4 iki 160 eurų. Eglių šakų kainos dažniausiai nesiekia 2 eurų. Beje, dalis prekybos centrų nuomoja automobilių stovėjimo aikšteles eglučių augintojams - esą taip patenkinami į tas parduotuves atvykstančių pirkėjų poreikiai.

SUMA. Įvairiose parduotuvėse eglučių kaina gali siekti nuo 4 iki 160 eurų. Gyvos eglutės vazonuose - brangesnės nei miške nukirstos. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder