Keliuko į muziejų strateginiuose miesto planuose nėra

Keliuko į muziejų strateginiuose miesto planuose nėra

Smiltynėje einat į Lietuvos jūrų muziejų stebina neretai prie pat marių atsiveriančios smegduobės. Klaipėdos miesto savivaldybė jas vis užlopo, bet po kurio laiko jos vėl atsiveria. Iš esmės sutvarkyti tą gatvelę, kuri neremontuota jau apie 40 metų, nuo pat muziejaus atidarymo, vis dar neplanuojama.

Anoje pusėje marių gyvenantys ir ten dirbantys žmonės tebekartoja, kad Smiltynė yra Klaipėdos miesto podukra. Beje, Savivaldybės užsakymu rengiama Smiltynės kaip rekreacinės zonos įveiklinimo studija. Pasak Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, studija gana nebloga: atsargi, be didelių intervencijų į aplinką.

Tiesa, pastaruoju metu švaros atžvilgiu šiokių tokių poslinkių į gerąją pusę jau yra ir Smiltynėje. Pasak muziejaus direktorės, šiuo metu švara yra prižiūrima.

Avarinės krantinės, prie kurių švartuojasi AB "Smiltynės perkėla" keltai, t. y. prieplauka, buvusi pavojinga vieta net automobiliams stovėti jau suremontuotos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos užsakymu. Neretai kyla klausimas, už ką Smiltynėje prie marių yra atsakinga Uosto direkcija, o už ką Klaipėdos miesto savivaldybė.

"Jūsų minima gatvė ir teritorija nepriklauso Uosto direkcijai, tad manome, kad iniciatyvos ją tvarkyti turėtų imtis Klaipėdos miesto savivaldybė. O Uosto direkcija yra pasirengusi prisidėti prie problemos sprendimo, kiek tai yra susiję su direkcijos kompetencija", - tikina Uosto direkcijos atstovai.

"Situacija tokia. Pati krantinė yra uosto, o šaligatviai ir gatvė - miesto. Ta jos dalis, kuri yra prie dabar statomo Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centro, bus sutvarkyta, nes įtraukta į projektą, o kad būtų tvarkoma toliau esanti dalis, nesu girdėjusi. Jeigu įgriuvos atsiranda prie šaligatvių, miestas jas užlopo. Dabar palei krantinę yra nemažai paplautų vietų. Uždėtas stop juostas neretai nudrasko vėjas", - sakė O. Žalienė.

Kol kas tik lopo

Prieš kelerius metus muziejus rašė raštus Savivaldybei, kad reikalingas visos gatvės, ir važiuojamosios dalies, ir t. t. remontas.

Smiltynėje yra ir daugiau problemų. Prie Senosios perkėlos rudenį, pavasarį, žiemą, jeigu būna atodrėkis arba liūtys, užsikemša lietaus nuotekų tinklai ir ištisai telkšo didžiulės nepravažiuojamos balos.

"Problemų yra, manau, jas reikėtų spręsti kompleksiškai. Smiltynėje ir tualetai baisūs", - mano muziejaus direktorė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus patarėjos Irenos Nachčiunovos teigimu, artimiausiu metu bus vykdoma tik šios gatvės priežiūra. "Jeigu atsiranda smegduobė, priklausanti keliui, mes tvarkome. Ten,kur ji yra aptverta, yra uosto zona. Atlikta ekspertizė nustatė, kad reikia tvarkyti pačią krantinę. Tai uosto reikalai. Mūsų skyrius vykdo tik priežiūrą, kad nebūtų avarinių duobių, valome teritoriją. Jeigu atsirastų duobių, mes patvarkytume, uždėtume lopus. Paprastai apžiūrą atliekame pavasarį, kokie reikalai po žiemos", - teigė I. Nachčiunova ir pridūrė, kad daugelyje miesto gatvių atsiveria duobės, kurias tenka lopyti.

Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas informavo, kad Savivaldybė dėl keliuko palei marias jokių planų neturi, jis neįtrauktas į parengtą ir galiojantį trejų - 2020-2022 metų strateginį planą. Pasak jo, kada nors ateis laikas ir jam sutvarkyti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder