Kelias iš Labrenciškės į Girulius: dar vienas žingsnis

Kelias iš Labrenciškės į Girulius: dar vienas žingsnis

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija pritarė naujos gatvės, turinčios sujungti Labrenciškę ir Medelyną su Giruliais, projektui.

Nauja gatvė nuo Labrenciškės į Girulius suplanuota dar 2008 metais, ji buvo įtraukta ir į 2013-aisiais pristatytą Klaipėdos miesto strateginį plėtros planą.

Pagrindinė idėja tokia - nuo M. Jankaus gatvės (šalia Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno) per mišką tiesti naują kelią, sujungsiantį Medelyno gatvę su Pamario gatve.

Planuojamu 2 eismo juostų keliu bus galima važiuoti 60 km/h greičiu. Susikirtime su geležinkeliu suplanuotas tunelis. Be to, projektu numatoma rekonstruoti ir dabartines Labrenciškės bei M. Jankaus gatves.

Pernai prasidėjo ir naujojo kelio, greičiausiai gausiančio tą patį Mažosios Lietuvos patriarchu vadinamo spaustuvininko, leidėjo ir visuomenės veikėjo Martyno Jankaus (1858-1946) atminimui skirtą vardą, projektavimas.

Vakar projektas, pristatytas Saugaus eismo komisijai, daug priekaištų nesulaukė. Domėtasi tuo, kodėl palei vieną gatvės atkarpą eisiantys dviračių ir pėsčiųjų takai bus skirtingose jos pusėse.

Projektuotojų teigimu, tam pritarė patys dviratininkai, be to, toks sprendimas projekto vykdymą pabrangintų minimaliai - palyginti su sąnaudomis, kurių prireiks po geležinkeliu netoli Girulių kasant arkinį 7 metrų gylio tunelį. Tam reikėtų miesto pinigų, o viaduko su bėgiais įrengimu pasirūpintų AB "Lietuvos geležinkeliai".

Naujajame kelyje numatytos ir kelios autobusų stotelės, o gatvių bei sankryžų sprendiniai (nuovažos ir pan.) būtų pritaikyti neįgaliųjų judėjimui.

Priminsime, kad šių metų vasarį Klaipėdos politikai palaimino Savivaldybės administracijos prašymą leisti sumokėti kompensaciją už miško žemės, kurioje bus tiesiamas naujasis kelias, pavertimą kitomis naudmenomis.

Vykstant gatvės projektavimo darbams buvo būtina keisti dalį Kretingos miškų urėdijos valdomo miško ploto paskirtį. Tiesa, kertamų medžių nebus labai daug, nes didžioji dalis ruožo yra proskyna, nepaisant to, maždaug 5 ha žemės plotą vis vien būtina paversti kitomis naudmenomis.

Už tai į valstybės biudžetą reikės sumokėti per 130 tūkst. eurų siekiančią kompensaciją, kuri jau yra numatyta šių metų Klaipėdos biudžete.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder