Kelią sudarkę statybininkai - teisūs

Kelią sudarkę statybininkai - teisūs

"Mums viskas galima" - taip pavadintą laišką atsiuntęs "Vakarų ekspreso" skaitytojas piktinosi, jog uostamiesčio Gluosnių skersgatvyje nedidelio pastato savininkai neva savavališkai atsitvėrė gatvės dalį.

"Sugadino asfalto dangą. Automobiliai ir "fūros" visą savaitę važiuoja į statybinių medžiagų bazę per žalią veją ir naujai įrengtą dviračių taką. Matyt, greitai nebeliks bendro naudojimo kelių", - piktinosi į redakciją kreipęsis Mykolas Lisauskas.

Į nurodytą vietą nuvykę žurnalistai savo akimis įsitikino, kad išties ant važiuojamosios dangos dygsta nauja tvora. Sklypo savininkai nusprendė apsitverti keliolikos kvadratinių metrų plotelį šalia buvusios elektros transformatorinės. Naujos tvoros strypeliai jau buvo sukalti į asfaltą, o siekiant pravesti komunikacijas aptvertas asfaltas buvo supjaustytas.

Transformuojama ir pati transformatorinė - per dar mūrijamas ir beveik užmūrytas angas matėsi neišardyta įranga. Deja, pačių statybininkų paklausti, ką jie čia daro, nepavyko - iki atvykstant žurnalistams šie spėjo išsivaikščioti.

Visgi panašu, kad nusikaltimu čia nekvepia. Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius, peržiūrėjęs GIS žemėlapius ir žurnalistų padarytas nuotraukas, patvirtino, jog dygstanti tvora greičiausiai yra visiškai legali.

"Pastatas yra sklypo šiaurinėje pusėje, o sklypo pietinė pusė vos ne tokio pat ploto, kaip pastatas. Jis įeina į įvažiavimo į "Bocas ir Ko" teritoriją bei asfaltuoto kelio ribas. Greičiausiai fizinis asmuo turi atitinkamo dydžio sklypą, kurio dalis buvo užasfaltuota", - teigė G. Pocius, patvirtinęs, jog visa neva užgrobta teritorija priklauso transformatorinei.

Nors M. Lisauskas piktinosi, kad sunkvežimiai neišsitenka susiaurėjusiame keliuke, G. Pociaus manymu, privažiavimu turėtų pasirūpinti šalia esančių dviejų sklypų savininkai, kadangi kelio atkarpa iš esmės naudojasi tik jie.

Nors vadovas stebėjosi, kad sklypo savininkai pasirinko tokį keistą apsitvėrimo būdą, iš pirmo žvilgsnio prikibti nėra prie ko - nevykdomi griovimo darbai, tvora nėra aukštesnė nei 2 metrai, todėl jai statyti nereikalingi papildomi leidimai ir dokumentai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder