Kasmetinė „Mecenato stipendija“ - Apeirono teatrui

Kasmetinė „Mecenato stipendija“ - Apeirono teatrui

2018 metų gegužės 4 dieną bus įteikta jau antroji filantropo klaipėdiečio Rimanto Cibausko įsteigta „Mecenato stipendija“. Šiais metais ji atiteks Klaipėdoje penktus metus veikiančiam „Apeirono“ teatrui“.

2012 metais „Apeirono“ teatrą įkūrė režisierės Eglė Kazickaitė ir Greta Gudelytė. Teatro kūrėjos teigia, kad savo kūryboje kratosi vienprasmiškumo, o publikai kaip spektaklio bendraautorei skiria svarbų vaidmenį.

„Apeirono“ teatro įkūrėja G. Gudelytė sako, kad penkeri metai prabėgo nepastebimai, o per juos pasiekta tikrai nemažai.

„Džiaugiamės, kad per penkis metus mūsų teatras ne tik sugebėjo atsistoti ant kojų, laimėti ne vieną apdovanojimą, suburti jaunų žmonių komandą, tapti ryškiu reiškiniu Lietuvos profesionalaus teatro aikštelėje ir vienu aktyviausiu teatru Klaipėdoje, bet ir sukūrė unikalų, Klaipėdoje kurtos autentiškos, dramaturgijos ir inovatyvių spektaklių lobyną“, - teigia G. Gudelytė

Anot teatro režisierės, Mecenato stipendija įkvepia tolimesniems darbams.

„Mums yra nepaprastai gera gauti tokį įvertinimą, nes kiekvienam kūrėjui ar visuomenininkui yra labai svarbi refleksija ir, kaip ir kiekvienam žmogui, būtina jaustis reikalingam. Tad simboliška, kad penkių metų jubiliejaus proga, ir tuo pačiu kryžkelės pojūtyje Rimantas Cibauskas, kuris iš tiesų yra žmogus, dedantis nemažai pastangų, kad Klaipėda galutinai neiššvaistytų savo kūrybiško, gabaus jaunimo, pirmasis išreiškė palaikymą ir įvertino „Apeirono“ teatrą už visus nuopelnus kultūrai ir Klaipėdos miestui“, - sako G. Gudelytė

„Mecenato stipendijos“ tradicija gimė 2016 – aisiais metais, kuomet R. Cibauskas buvo apdovanotas Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos „Mecenato garbės ženklu“. R. Cibauskas remia daugelį kultūrą puoselėjančių iniciatyvų bei renginių.

„Mecenato stipendija“ bus įteikta gegužės 4 dieną 19 val. „Apeirono“ teatre.

Mecenato stipendijos steigėjo atstovas Juozas Šikšnelis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder