Karinį laivą primins knechtas

Karinį laivą primins knechtas

Lietuvos kariuomenės 100-metį Klaipėdoje, Šiauriniame rage, įprasmins karinio laivo knechto atidengimas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Įvaizdžio komisija pirmadienį pritarė Karinių jūrų pajėgų karininkų asociacijos iniciatyvai minint Lietuvos kariuomenės 100-metį Klaipėdoje, lapkričio 23 d., Šiauriniame rage atidengti knechtą.

Projekto autorius, skulptorius Arūnas Sakalauskas pasakojo, jog bronzinė knechto detalė yra palikimas iš jau tarnybą baigusio ir utilizuoto karinio laivo, minininko. "Ši detalė bus įkomponuota ant krante esančio knechto - kaip simbolis, jog šis laivas jau visam laikui prisišvartavo krante.

Meninis objektas bus 115 cm aukščio.

Šalia jo bus užrašas, kad knechtas skirtas Lietuvos kariuomenės 100-mečiui ir kad jį pastatė Karinių jūrų pajėgų karininkai", - komentavo A. Sakalauskas.

Įvaizdžio komisijos pirmininkė Nijolė Laužikienė pridūrė, jog buvo svarstyta ir dar viena Lietuvos kariuomenės atsargos padalinio iniciatyva, skirta kariuomenės 100-mečiui.

"Atsargoje esantys kariškiai rinks lėšas, už kurias ketina nupirkti ir Klaipėdos miestui padovanoti istorinę vėliavą. Miestas turi surasti tinkamą vietą tai vėliavai iškelti. Pasiūlytas variantas stulpą vėliavai pastatyti Mažvydo alėjos gale, prie Skulptūrų parko, komisijos nuomone, nėra tinkama vieta. Iki lapkričio 23-iosios turime pasiūlyti kitą vietą", - sakė N. Laužikienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder