Kariai iš Klaipėdos išgelbėjo vyro gyvybę

Kariai iš Klaipėdos išgelbėjo vyro gyvybę

Degalinėje prie Kauno penktadienio vakarą du kariai iš Klapėdos išgelbėjo gyvybę staiga sunegalavusiam vyrui.

Krašto apsaugos ministerija sekmadienį pranešė, kad degalinėje sustoję Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės Klaipėdos teritorinio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas kapitonas Žilvinas Želvys ir specialistas vyresnysis seržantas Andrejus Fedijus suskubo padėti staiga sąmonę praradusiam žmogui, kurį, kaip manoma, ištiko klinikinė mirtis.

Karininkas apie septynias minutes vyrui darė širdies masažą, o specialistas tuo metu ramino artimuosius ir pasitiko greitosios medicininės pagalbos medikus.

Karininkas apie 7 minutes darė širdies masažą, o specialistas tuo metu ramino artimuosius ir pasitiko greitosios medicininės pagalbos medikus.

„Ilgametė tarnyba, kursai ir mokymai užprogramuoja mumyse reikiamus įgūdžius ir kritiniais momentais dvejonių nelieka. Paprasčiausiai imi ir darai. Padėtį valdėme iki pabaigos ir perdavėme vyrą medikų globon. Tikslūs veiksmai ir sėkmės faktorius leido šiam vyrui išgyventi. Pats savo poelgio nesureikšminu, nes manau, kad taip būtų pasielgęs bet kuris karys“, – teigė Ž. Želvys.

KAM duomenimis, vyras, kuriam kariai suteikė pagalbą, sekmadienį buvo tebegydomas Kauno klinikose, bet pavojus jo gyvybei nebegresė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder