Karantinas Klaipėdoje paspartino statybas

Karantinas Klaipėdoje paspartino statybas

Kol klaipėdiečiai dėl koronaviruso sėdi namuose, miestas intensyviai tvarkomas. Tai ypač jaučiama miesto centre, kur vienu metu rekonstruojamas Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras ir Danės skveras, tvarkoma Herkaus Manto gatvė. Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, statybininkai, kelininkai dirba išsijuosę ir džiaugiasi, kad karantinas ir puikus pavasario oras leidžia pradėti darbus anksčiau ir vykdyti sparčiau, nei planuota.

"Seniai Klaipėdoje nebuvo vienu metu vykdoma tiek daug investicinių projektų kaip šiais metais. Tokia padėtis susiklostė ir todėl, kad kai kurie projektai (Tilžės žiedinės sankryžos, Šilutės plento, Danės skvero) persikėlė į šiuos metus dėl rangovų, projektuotojų bankrotų", - priminė V. Švedas.

Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas kuruoja, kaip šiuo metu vykdomi darbai Tilžės gatvės ir Šilutės plento žiedinėje sankryžoje, Šilutės plente, Joniškės gatvėje, Priešpilio gatvėje, pėsčiųjų ir dviračių take Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės, Vaidilos aikštėje, Ąžuolyno giraitėje, Danės skvere.

Kelininkai džiaugiasi

"Kelininkai ypač džiaugiasi, kad karantino metu stipriai sumažėjęs judėjimas uostamiesčio gatvėse ir puikus oras be lietaus ir sniego leido anksčiau pradėti planuotus kai kurių gatvių rekonstrukcijos projektus.

Paskelbus karantiną piko valandomis mieste nebuvo jokių kamščių net Šilutės plente, kur uždaryta viena eismo juosta.

DARBAI. Jau trečia savaitė, kai paruošiamieji darbai vyksta Joniškės ir Liepų gatvių sankryžoje. Taip pat Mokyklos gatvėje pradėti darbai, kurie buvo planuoti vėliau. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

Tik praeitą savaitę, kai mieste duris atvėrė didieji prekybos centrai, buvo jaučiamas didesnis judėjimas. Tačiau didžiausias automobilių srautas juda į mokyklas ir darželius. Todėl kelių statybos ir remonto projektai buvo planuojami tik birželį, kai baigiasi mokslo metai.

Jau trečia savaitė, kai paruošiamieji darbai vyksta Joniškės ir Liepų gatvių sankryžoje.

Atsiranda greitėjimo, lėtėjimo juostos, čia bus šviesoforinė sankryža. Taip pat Mokyklos gatvėje pradėti darbai, kurie buvo planuoti vėliau", - vardijo V. Švedas.

Taikos prospekte, kur tiesiamas naujas dviračių ir pėsčiųjų takas, anot pašnekovo, karantino metu sumažėjus žmonių srautui, buvo galima užtverti didesnius plotus, tad procesas taip pat vyksta intensyviai.

Greičiau nebus

Nors darbai pradėti anksčiau, V. Švedas abejojo, kad projektai bus ir pabaigti greičiau, nei planuota.

"Statybų procesas turi tam tikrus etapus, kurių neperšoksi.

Dauguma įgyvendinamų objektų tokie dideli, kad rezultatų miestiečiai sulauks tik kitais metais.

Kiekviename projekte kyla vienokių ar kitokių sunkumų, iššūkių, kuriuos tenka spręsti. Pavyzdžiui, rekonstruojant Danės skverą, tik pradėjus realius darbus paaiškėjo projekto netikslumai, kuriuos numatyti pagal topografines nuotraukas nebuvo įmanoma. Visas situacijas galima išspręsti, kai jos sprendžiamos", - kalbėjo V. Švedas.

Anot pašnekovo, šiais metais bus baigta Priešpilio gatvės rekonstrukcija. "Tikimės, kad jau birželio-liepos mėnesį į Kruizinių laivų terminalą važiuosime atnaujinta Priešpilio gatve, kurios kryptis buvo šiek tiek pakeista rekonstrukcijos metu", - sakė V. Švedas.

TRADICIJA. Centrinėse miesto gatvėse vykdomi tradiciniai gatvių lopymo darbai.

Daugiau lėšų keliams

Anot Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo, dauguma šiuo metu Klaipėdoje įgyvendinamų investicinių projektų yra finansuojami Europos Sąjungos lėšomis. "Gerai, kad dėl koronaviruso nesutriko miesto finansavimas suplanuotiems darbams. Investiciniams projektams skirtos Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšos nebuvo perskirstytos", - sakė V. Švedas ir pranešė gerą žinią iš Automobilių kelių direkcijos, kad dar bus skirtos papildomos lėšos keliams tvarkyti. "Prioritetas bus teikiamas toms gatvėms, kurių gyventojai prisidės ir savo lėšomis, tad Savivaldybė kviečia miestiečius teikti paraiškas", - pažymėjo V. Švedas.

Pradės Pajūrio gatvės rekonstrukciją

Pašnekovas pasidžiaugė, kad pagaliau pradedamas ir uostamiestyje ilgai lauktas regioninės reikšmės kelio - Pajūrio gatvės - rekonstrukcijos projektas. "Kartu su Kelių direkcija Klaipėdos miesto savivaldybė praeitą savaitę pasirašė rangos darbų sutartį dėl Pajūrio gatvės rekonstrukcijos. Tikimės, kad gegužės mėnesį prasidės parengiamieji darbai",- pranešė V. Švedas.

Šiuo metu, anot vedėjo, vyksta Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rangos konkursas. "Jeigu viskas bus gerai, gegužės mėnesį tikimės pasirašyti rangos darbų sutartį, o vasarą prasidėtų parengiamieji darbai. Taip pat planuojama pradėti Lypkių laikinojo kelio - Statybininkų prospekto tęsinio - projektą", - artimiausius darbus įvardijo pašnekovas.

Muzikiniame teatre verda darbas

Karantinas uostamiestyje nesustabdė ir statybos darbų. Vienas didžiausių valstybinės reikšmės objektų Klaipėdoje yra šiuo metu rekonstruojamas Muzikinio teatro pastatas. Teatro teritorijoje iš tolo matyti didžiulis kranas, pluša daugybė darbininkų. Teatro vadovė džiaugiasi, kad rekonstrukcijos darbai vykdomi pagal planą.

VIDUJE. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija vyksta dviem frontais: statomas naujas priestatas ir rekonstruojamos senojo pastato vidaus patalpos.

"Išplitus koronavirusui buvo nerimo dėl tiekėjų. Jeigu nebūtume laiku gavę statybinių medžiagų, procesas būtų sutrikęs.

Laimei, betono, cemento, armatūros, kitų medžiagų ir technikos nepritrūkome.

Šiuo metu naujojo priestato vietoje vykdomi labai svarbūs, dideli ir ilgai trunkantys darbai. Betonuojamas pastato pagrindas ir šonai. Statybininkai iškasė didžiulę duobę, kuri pripildoma betono palaipsniui tarsi mozaika. Iš pradžių statybininkai išlieja vieną dalį, laukia, kol išdžius, tada lieja kitą. Tokiu būdu statomi pirmieji du priestato aukštai, kurie bus po žeme. Juose bus įrengtos kūrybinių darbuotojų darbo erdvės, repeticijų salės ir kabinetai", - pasakojo L. Vilimienė.

Kai ši dalis bus užbaigta, anot teatro vadovės, ant jos kils naujojo priestato sienos. Visą priestatą numatyta pastatyti iki šių metų pabaigos.

Sykiu darbai vyksta ir senojoje Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato dalyje: klojamos naujos perdangos, liejamos grindys, formuojamos patalpos, įrengiamos inžinerinės vandentiekio, šildymo, elektros sistemos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder