Kalėdinių eglučių likimas - skirtingas

Kalėdinių eglučių likimas - skirtingas

Kas, jei ne eglučių miškai, suvešėję šalia buitinių atliekų konteinerių, mena apie kalėdinio laikotarpio pabaigą?

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atstovas ryšiams su visuomene Arūnas Liubinavičius sakė, jog nuo sausio 5 d. medelius galima išmesti į specialius konteinerius, stovinčius penkiose uostamiesčio vietose. Miestiečiai taip pat skatinami eglutes nuvežti į Klaipėdos miesto didžiųjų atliekų aikšteles (Tilžės g. 66A, Plieno g. 13, Šiaurės pr. 30) arba į šalia senojo Kalotės sąvartyno esančią Glaudėnų žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę. Čia įprasta suvežti sugrėbtus rudeninius lapus, supuvusius obuolius ir kitas žaliąsias atliekas.

Paprasčiausias būdas - palikti medelius šalia buitinių atliekų konteinerių. Tačiau eglučių šiukštu negalima mesti į pačius konteinerius, kadangi jos užima daug vietos ir todėl nebetelpa kasdienės žmonių išmetamos atliekos. Kartą per savaitę jų surinkti atvyksta specialusis transportas. Jo grafiką galima rasti KRATC interneto tinklalapyje.

"Eglutės - tai žaliosios atliekos, kurių negalima laidoti bendrame miesto sąvartyne", - įspėjo A. Liubinavičius.

PABAIGA. Nors kalėdinė miesto eglė buvo išmontuota antradienį, visi kiti gatvių papuošimai bus surinkti tik 2-3 savaičių laikotarpiu. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Šalia konteinerių paliktos ir surinktos kalėdinės eglutės bus susmulkinamos, pūdomos ir kaip derlingas juodžemis vėliau grįš į gamtą. O į specialius konteinerius išmestos eglutės, anot UAB "Specialus autotransportas" direktoriaus Laimono Žemaičio, yra deginamos ir taip išgaunama šiluma. Visgi L. Žemaitis klostė, kad daugumai miestiečių eglutes patogiausia buvo tiesiog palikti šalia buitinių atliekų konteinerių. O specialiuose konteineriuose dažnai atsirasdavo ir nereikalingų baldų bei kitų atliekų.

"Didesnė problema, kai eglutės paliekamos tiesiog daugiabučių namų kiemų vidury", - nutęsė L. Žemaitis ir pridūrė, jog darbuotojai po kiemus nevaikšto ir specialiai ne vietoje išmestų eglučių neieško. Tad jas prie konteinerių tenka nutempti daugiabučių bendrijų valytojams ar kiemsargiams.

Apie šventinio laikotarpio pabaigą sufleravo ir antradienį Teatro aikštėje išmontuota miesto Kalėdų eglė. Anot Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojos Irenos Nachčiunovos, svarbiausias miesto šventinis simbolis kiekvienais metais išmontuojamas po stačiatikių Kalėdų, praėjus 2-3 dienoms po Trijų karalių. Rangovui UAB "Švenčių studija" taip pat teko susirinkti ir dekoracijas iš Atgimimo aikštės. Visus kitus gatvių papuošimus, priklausančius Savivaldybei, įmonė UAB "Gatvių apšvietimas" surinks per 2-3 savaites ir saugos iki kitų metų žiemos švenčių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder