Kalėdinėje mugėje ieškojo ir dovanų, ir vaišių

Kalėdinėje mugėje ieškojo ir dovanų, ir vaišių

Prasto oro neišsigandę klaipėdiečiai šeštadienį skubėjo į Naująjį turgų, kur artimiesiems ieškojo dovanų ir vaišių. Šeštadienis buvo paskutinė Kalėdinės mugės diena, kurioje buvo įsikurę daugiau nei pusšimtis prekybininkų iš visos Lietuvos.

Nors mugėje žmonių netrūko, ne visi prekybininkai galėjo pasigirti gera prekyba.

„Silpnokai. Tokią mugę reikėtų daryti ne turguje. Geriausia vieta būtų „Akropolis“ arba šalia jo.  Bet ten labai brangu įsikurti. Turgus yra turgus. Galbūt įtakos turi ir oras, bet jeigu žmonės eina pirkti dovanų, manau, oras nesvarbu. Žmonės domisi ir perka viską, kažko išskirti negalėčiau“, - sakė mugėje žaislus pardavinėjęs Žilvinas.

 

O štai konditerijos gaminiais prekiavusi Sandra šeštadienį prekyba nesiskundė. Tačiau ji taip pat teigė, kad tokią mugę reikėtų rengti kitoje vietoje.

„Šiandien prekiauti sekasi. Ankstesnėmis dienomis žmonės pirko mažiau. Manau, kad taip yra dėl blogos vietos. Žmonės labai atkreipia dėmesį į kainas, bet nesideri. Labiausiai perkami šakočiai“, - tikino moteris.

Kalėdinėje mugėje gydomosiomis žolelėmis, kava ir kitomis gėrybėmis ne vienerius metus prekiaujantis Algimantas paskutinę mugės dieną tikėjosi geresnio oro.

 

„Viskas būtų gerai, jeigu oras būtų kalėdinis. Žmonės perka, žvalgosi kalėdinių dovanų. Nepasakyčiau, kad kasmet prekiauti yra vis sunkiau. Šiemet pardavimai truputį didesni, gal įtakos turėjo padidintos pensijos ir atlyginimai. Yra žmonių, kuriems kaina neįdomi, nes ateina konkrečios prekės“, - teigė prekybininkas.

Ką paskutinę Kalėdinės mugės dieną pirko klaipėdiečiai? Daugelis į mugę atvyko paprasčiausiai apsidairyti. Prekybininkai leido savo prekių paragauti, todėl norinčių paskanauti buvo ne vienas.

„Anūkams ir giminių vaikams nupirkau saldumynų. Dėl kainų nieko nepadarysi, tai nieko ir nenusiderėsi. Tokios šventės tik kartą metuose. Apskritai tokiose mugėse lankausi retai“, - įspūdžiais dalijosi Algirdas.

 

Į mugę skubėjusi Agnė atvyko su tikslu – rasti dovanų šeimai ir artimiesiems.

„Atėjau apsižiūrėti. Visada atkreipiu dėmesį į kainą, todėl pirkti neskubu. Galbūt rasiu kažką gražaus. Šiandien labai prastas oras, bet jis šventinės nuotaikos nesugadino“, - teigė Agnė.

Kalėdinė mugė Naujajame turguje vyko gruodžio 16-23 dienomis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder