Kalėdinė eglutė - jau Teatro aikštėje

Kalėdinė eglutė - jau Teatro aikštėje

Klaipėdos senamiesčio širdyje – Teatro aikštėje tikros Kalėdų nuotaikos. Penktadienio vidurdienį, orui daugiau primenant pavasarį nei žiemą, centrinė miesto eglutė atkeliavo į aikštę. 10 metrų aukščio ir apie toną sveriančią puošmeną Klaipėdai padovanojo klaipėdiečiai tėvas ir dukra - Ramutis Petruškevičius ir Aurelijai Richter. Eglutę į Teatro aikštę palydėjo ne tik gausus būrys talkininkų, bet ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Puikiai prisimenu dieną, kai su tėvuku sodinome šią eglutę. Buvo 1986-ieji, man tada buvo 15 metų. Nuvažiavome į Senąjį turgų ir nusipirkome eglutės sodinuką, atrodo jį pardavė moteris. Tuo metu negalvojome kokia ji užaugs, neįsivaizdavome, kad bus tokia didelė. O dabar, praėjus lygiai 30-čiai metų po jos sodinimo, jaučiamės lyg laimėję kažką nenusakomo. Nuostabus jausmas daryti gerą ir dalintis kažkuo kas buvo tavo, o dabar yra visų“, - sakė eglutę miestui dovanoję klaipėdiečiai Ramutis Petruškevičius ir Aurelijai Richter. Eglutės savininkai teigia jog būtų buvę gaila tokį medį panaudoti malkoms, todėl išgirdus, jog miestas ieško eglės, jie nedvejodami pasiūlė.

Eglutės pjovimo ir transportavimo darbus koordinavo UAB „Klaipėdos želdinių“ vadovas Gediminas Valašinas.

„Kai reikia tarti lemiamą žodį ir apsispręsti ar prisiimi atsakomybę – apima nerimas, o kaip gi viskas bus. Dabar, kai eglė jau savo vietoje galime atsikvėpti – darbai praėjo sklandžiai, dirbo patyrę ir sąžiningi žmonės, oro sąlygos puikios – nei vėjo, nei lietaus, todėl viskas ėjosi pagal planą. Ir jei dabar kažkas sako, jog Klaipėdos senamiestis negyvas, mes atsakome – dabar jis gyvas, nes atvežėme gyvą eglę“, - sakė Gediminas Valašinas.

Eglutę pjovė ir jos pervežimo operaciją koordinavo – UAB „Klaipėdos želdiniai“, direktorius Gediminas Valašinas, elektros tinklų priežiūra – UAB „Elektrifikacijos paslaugos“, vilkiką suteikė – Kretingos miškų urėdija, krano paslaugos – UAB „Mažeikių strėlė“, pakrovimas, pastatymas – UAB VVARFF, palyda – Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnyba, eglutę papuoš – UAB „Gatvių apšvietimas“.

10 metrų eglutė bus papuošta šviečiančiomis girliandomis - tokią puošybą lėmė pati eglutė.

„Eglutė labai graži, net ir dabar - be žaisliukų ar girliandų ji yra tikra Teatro aikštės puošmena. Be to, liaunos sidabrinės eglutės šakelės tiesiog galbūt neatlaikytų masyvių papuošalų. Aš tikrai tikiu, jog įspūdingiausias mūsų eglutės papuošalas bus šalia įsikursiantis prancūzų

STEBUKLINGOS KALĖDOS KLAIPĖDOJE

Dėmesio! Teatro aikštė – ZONA BE PIROTECHNIKOS

Kalėdinių renginių organizatorius VšĮ „Klaipėdos šventės“ kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, centrinę kalėdinių renginių erdvę - Teatro aikštę, skelbia ZONA BE PIROTECHNIKOS.

Gruodžio 3 d., šeštadienis

17 val. Teatralizuotas Kalėdų eglutės įžiebimo renginys „Kalėdų stebuklai prasideda“, prancūzų menininko Jacques‘o Rival‘o projekto – magiškas sniego rutulys „I LOVE KLAIPĖDA“ pristatymas ir šventinis fejerverkas

Gruodžio 3 d., šeštadienis

14 val. Šventinės mugės atidarymas (Teatro a.)

16.30 val. „Maltiečių“ gerumo žvaigždės įžiebimas (Danės krantinė ties Žvejų g. 2)

Gruodžio 4 d., sekmadienis

12 val. „Maltiečių“ kalėdinės sriubos akcija (Teatro a.)

13 val. Socialinių mokslų kolegija kviečia – „Keturkojų Kalėdos 2016“ (Danės skverelis prie buv. TEO pastato)

Gruodžio 10 d., šeštadienis

17 val. Šviesų projekto „Sniego paroda“ pristatymas. Projektas bus eksponuojamas iki 2017 m. sausio 7 d. (Teatro a.)

Gruodžio 16 d., penktadienis (Turgaus g., buvusi Šv. Jono bažnyčios a.)

18 val. Stilizuotos prakartėlės-kubo įžiebimas. Prakartėlė-kubas švies iki 2017 m. sausio 7 d.

18 val. Kalėdinės muzikos koncertas. Dalyvauja: choras CANTARE, studija JUNIOR CITY JAZZ, „Brass kvintetas“. Renginio partneris – Klaipėdos evangelikų liuteronų bendruomenė

Gruodžio 17 d., šeštadienis

12 val. Žuviene vaišina Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija ir Lietuvos karinės jūrų pajėgos (Teatro a.)

14–16 val. Šeimų popietė su Kalėdų Seneliu. Kviečia - Klaipėdos senamiesčio verslininkai

17 val. Akcija-koncertas „Įžiebk savo Kalėdų žibintą“. Dalyvauja: E. Balsio menų gimnazijos kolektyvai, Plikių evangelikų liuteronų parapijos vaikų pučiamųjų grupė. Partneriai - Klaipėdos demokratinė moterų kolegija ir Klaipėdos evangelikų liuteronų bendruomenė (Turgaus g., buv. Šv. Jono bažnyčios a.)

Gruodžio 18 d., sekmadienis

13 val. Lietuvos verslo kolegija kviečia – kalėdinis bėgimas „Padovanok senjorams Kalėdas“ (Startas – Turgaus g. 21)

Gruodžio 20 d., antradienis

13 val. Miškininkų akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ (Teatro a.)

Gruodžio 25 d., sekmadienis

16 val. Klaipėdos kariliono 10-mečiui skirtas kalėdinis koncertas

Gruodžio 26 d., pirmadienis

16 val. „Kalėdų mišios“. Dalyvauja: choras „Aukuras“, Klaipėdos kamerinio orkestro styginių sekstetas, solistai (Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčia)

Gruodžio 31 d., šeštadienis

23.30 val. Naujametinis Klaipėdos kariliono koncertas

24 val. Naujametinis fejerverkas (Teatro a.)

Gruodžio 4 d. – sausio 7 d., Teatro aikštė

16–24 val. Didysis kalėdinis stebuklas – prancūzų menininko Jacques‘o Rival‘o magiškas sniego rutulys „I LOVE KLAIPĖDA“. Klaipėdai – Lietuvos kultūros sostinei 2017 – projektą dovanoja Klaipėdos pramonininkų asociacija

Kalėdinė mugė, šventinė karuselė ir žiemiškas šurmulys. Kalėdinių namelių darbo laikas:

I-IV 16-20 val.

V-VI 12-22 val.

VII 16-20 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder