Kaip nukakti iki kapinių?

Kaip nukakti iki kapinių?

Lapkričio 1-2 dienomis Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje bus pakeista transporto schema - eismas vyks viena kryptimi. Tai nepalies tik visuomeninio transporto, kurio atstovai žada, kad antradienį į kapines važiuos beveik pusė visų miesto autobusų.

Automobilių eismas Joniškės gatve iš Mokyklos gatvės pusės bus draudžiamas. Šia kryptimi judės tik visuomeninis transportas. Automobilių vairuotojai, važiuojantys į Joniškės kapines iš pietinės miesto dalies, turėtų važiuoti Vilniaus plentu, Klaipėdos-Palangos keliu, Klemiškės arba Liepų gatvėmis. Važiuojantys į Joniškės kapines iš šiaurinės miesto dalies turėtų važiuoti Liepų gatve.

Taip pat bus ribojamas automobilių eismas nuo viaduko (Rimkų gatvės ir Palangos-Šilutės plento) Lėbartų kapinių link. Automobilių vairuotojai, važiuojantys į Lėbartų kapines, galės nuvažiuoti atkarpomis Kiškėnai-Lėbartai; Dovilai-Lėbartai; Šernai-Lėbartai; Šilutės pl. (kryptis "Sąvartynas"-Šernai)-Lėbartai.

Transportininkai savo ruožtu siūlo taupyti laiką bei lėšas ir naudotis autobusais, kurie, žadama, kursuos kas 5-7 min. ir priveš be jokių spūsčių arčiausiai kapinių. Iki jų su automobiliais bus leidžiama privažiuoti tik neįgaliesiems.

"Senesnių stebėjimų metu buvo nustatyta, kad lapkričio 1 dieną miesto autobusais per vieną valandą į Lėbartų kapines ir atgal pervežama apytikriai 1 800 keleivių. Šeši šimtai keleivių pervežama šešiais autobusais arba 200 lengvųjų automobilių, kuriems pastatyti reikia apie vieną kilometrą du šimtus metrų statymo vietos. Autobusams stovėjimo vietos nereikalingos, jie jus išleis arčiausiai tikslo ir nereiks toli eiti pėstute", - agituoja VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT).

Kartu įstaiga primena, kad, be papildomų 11 ir 17 autobusų reisų, bus ir laikini 99, 111 ir 117 maršrutai, kurių autobusai veš į Lėbartų ir Joniškės kapines. 117 maršrutas nuo Ligoninės stotelės veš ir iki Joniškės, ir iki Lėbartų kapinių. Kelionė atitinkamai truks apie 18 ir 47 min.

"Nors lapkričio 1-ąją beveik pusė visų miesto autobusų važiuos į kapines, tačiau, pagal mūsų patirtį, sėdimų vietų tą dieną tarp 9 ir 13 val. gali trūkti, tad patartume tą dieną komfortiškai kelionei rinktis kitą laiką. Tokiu dienos metu sėdimų vietų gali trūkti ir spalio 29-31 dienomis", - rašo KKT.

Taip pat primenama, kad į Joniškės kapines galima nuvažiuoti ir 21 maršruto autobusu, o Lėbartų kapines galima pasiekti pasinaudojant 11A, 11B, 28 ir 29 maršrutų autobusais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder