Kaip Klaipėdai atsilieptų Neringos branginimasis?

Kaip Klaipėdai atsilieptų Neringos branginimasis?

Jeigu mokestis už automobilio įvažiavimą į Neringą iš tiesų būtų padidintas 5 kartus, ar Klaipėda vasarą netaps į šį kurortą traukiančių poilsiautojų automobilių stovėjimo aikštele? Bent jau Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas mano, kad tai - tik teorinė prielaida.

Žinia, Neringos meras Darius Jasaitis pareiškė siūlysiantis Tarybai didinti rinkliavą už automobilį nuo 10 iki 50 eurų. AB "Smiltynės perkėla" generalinis direktorius Darius Butvydas tokio Neringos mero siūlymo kol kas niekaip nevertina, nes tai dar nėra faktas. Ar keltų bendrovei toks sprendimas darytų įtaką, esą sunku prognozuoti.

"Smiltynės perkėla" šiemet nuo sausio savo kainas vidutiniškai sumažino 5 procentais, o kaip bus kitais metais, nežinau. Kad ir kas bus, mes dirbsime, kaip dirbome", - sakė D. Butvydas.

Jis mano, kad poilsiautojai iš kitų miestų be mašinų į Kuršių neriją nesikelia. "Smiltynės perkėlos" vadovas nelabai tiki, kad, pakėlus mokestį už automobilį, visi masiškai pradės keltis be jų.

"Norintieji vykti be automobilio ir dabar turi alternatyvų. Jau du sezonus mūsų laivais plaukia į Nidą, yra viešojo transporto autobusų. Kur stovėti automobiliams? Tiek pas mus yra keliasdešimt vietų, tiek prie viešbučio, tačiau iš tiesų vietų skaičius čia yra gana ribotas", - sakė D. Butvydas.

Šiuo metu Naujosios perkėlos aikštelėje nemokamai automobilį galima laikyti tik pusvalandį.

Neringos savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene Sandra Vaišvilaitė sakė, kad autobusų, kurie važiuoja iš Smiltynės (Senosios perkėlos) į Nidą ir atgal, grafikai keičiasi atsižvelgiant į poreikius. Nuo rudens jie važiuoja rečiau, pavasarį - šiek tiek dažniau, o vasarą kursuoja kas valandą. Į naująją perkėlą Smiltynėje šie autobusai neužsuka, nes nėra patvirtinta autobusų stotelė. Tačiau jų vežėjai esą sako, kad užsukti čia net ir esant stotelei būtų sudėtinga, o vasaros metu, ko gero, net ir neįmanoma.

Autobusas, iš Nidos išvykstantis 10 val., penktadieniais-sekmadieniais važiuoja į Naująją perkėlą tada, kai keltas plaukia į Lietuvos jūrų muziejų. Į Naująją perkėlą nuolat užsuka tik tarpmiestiniai autobusai Nida-Vilnius bei Nida-Kaunas.

"Greičiausiai įstengs susimokėti"

Vytautas GRUBLIAUSKAS, Klaipėdos meras
Manau, kad didžioji dalis poilsiautojų į Nidą važiuoja savo transportu. Tad tie, kurie važiuodavo savo mašina, greičiausiai galės susimokėti ir didesnį mokestį, jeigu taip nuspręstų Neringos miesto taryba. Įžvalgas, kad Klaipėda gali tapti stovėjimo aikštele važiuojantiems į Nidą, vadinčiau tik didele teorine prielaida. Tačiau jeigu visgi taip atsitiktų, tada, be abejo, reikėtų spręsti infrastruktūros klausimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder