Kadetų mokyklai Klaipėdoje pritaria ir ministerija

Kadetų mokyklai Klaipėdoje pritaria ir ministerija

Dar liepą Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad yra pasirengusi steigti jūrų kadetų mokyklą savo jėgomis, o vakar Švietimo ir mokslo ministerijoje apsilankiusi vicemerė Judita Simonavičiūtė teigė išgirdusi, jog ministerija nori bendradarbiauti.

Jūrų kadetų mokyklos steigimas yra numatytas Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos plane. Siekiant jį įgyvendinti rudenį miesto Tarybai svarstyti bus pateikta kadetų mokyklos koncepcija ir steigimo priemonių planas.

J. Simonavičiūtės teigimu, su švietimo ir mokslo viceministru Gražvydu Kazakevičiumi vakar kalbėta apie tai, ką Klaipėda yra pasiryžusi padaryti.

"Dirbsime kartu, kad tokia mokykla atsirastų Klaipėdoje. Buvo daugiau pareiškėjų, norinčių steigti tą mokyklą, bet Klaipėda rodo didžiausią iniciatyvą, yra nusiteikusi prisidėti prie tokios mokyklos steigimo ir išlaikymo. Esame teisingame kelyje ir ministerija mato įdirbį, kurį jau padarėme", - po susitikimo Vilniuje komentavo vicemerė.

Pasak jos, kol kas konkrečios kadetų mokyklos koncepcijos nėra, galbūt tai koordinuos ministerija. Savivaldybei tenka "materialusis" darbas - surasti vietą, kur tokia mokykla galėtų veikti. Gali būti, kad dėl galimybės ugdyti jūrų kadetus bus kalbama ne tik su Savivaldybei, bet ir su ministerijai pavaldžiomis įstaigomis.

"Yra keletas galimų variantų ir juos tikrinsime. Yra ir profesinių mokyklų, kurios mano, kad galėtų bendradarbiauti. Bet kol kas nenorėčiau konkrečiai nieko įvardinti, pirmiau reikia padaryti namų darbus", - sakė J. Simonavičiūtė.

Pasak jos, jeigu viskas vyks sklandžiai, jūrų kadetų mokykla veiklą galėtų pradėti jau kitais metais.

Kadetų ugdymo pagrindas yra derinamas bendrasis ugdymas ir ikiprofesinis jūreivystės, laivininkystės disciplinų mokymas. Mokymosi aplinka praplečiama praktine mokymo baze, atliekama praktika vidaus vandenyse ir atviroje jūroje. Teigiama, kad kadetų mokyklos svarbios puoselėjant jūrines tradicijas, ugdant jaunimo pilietiškumą, patriotiškumą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder