Kadencijos pabaiga - nerami

Kadencijos pabaiga - nerami

Tarp Klaipėdos politikų baigiantis vietos valdžios kadencijai, vis gilėja nesantaika. Penktadienį Klaipėdos liberalai išplatino politinį pareiškimą, kuriuo ragina bendrapartietį Artūrą Šulcą trauktis iš vicemero pareigų.

Trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) Klaipėdos vicemerą A. Šulcą pripažino grubiai pažeidus viešųjų ir privačiųjų interesų derinimą. Penktadienį Liberalų sąjūdžio Klaipėdos miesto skyriaus taryba paviešino pareiškimą, kuriuo kviečia A. Šulcą "kuo skubiau priimti teisingą sprendimą ir pasitraukti iš pareigų iki šios kadencijos pabaigos".

"Artūrui Šulcui nepriėmus garbingo sprendimo, kviečiame miesto merą Vytautą Grubliauską būti vienodai principingu visiems politikams ir skubos tvarka imtis interpeliacijos savo pavaduotojo atžvilgiu. Vicemeras Artūras Šulcas neišvengė interesų konflikto eidamas AB "Klaipėdos vanduo" stebėtojų tarybos pirmininko pareigas ir grubiai pažeidė įstatymus. Tokio vicemero elgesio negali toleruoti Klaipėdos miesto meras ir taryba. Klaipėdos miesto savivaldybė, kuri yra apdovanota už skaidrumą, negali leisti vicemerui, kuris nesilaiko įstatymų bei skaidrumo standartų, toliau užimti vicemero pareigų", - rašome viešame pareiškime.

Internete taip pat Alinos Velykienės vardu buvo sukurta peticija, adresuota Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui. Ja prašoma pradėti A. Šulco atleidimo iš pareigų praradus pasitikėjimą procedūrą. Penktadienį iki 16.30 val. po peticija buvo pasirašę 8 asmenys.

"Liberalų desperacija"

Pats A. Šulcas bendrapartiečių elgesį apibūdino kaip liberalų desperaciją po pralaimėtos interpeliacijos Sauliui Budinui.

"Man truputį už juos gėda. Aš jau prieš pusę metų pareiškiau, kad nekandidatuoju, ir manęs politikoje nebebus po savaitės. Jeigu kas nors manimi nepasitiki, tarkime, meras ar Tarybos nariai, įstatymas numato, kaip tai padaryti. Aštuonerius metus pasitikėjo, o paskutinę dieną nebepasitiki. Įstatymas numato, kaip gali teikti atstatydinimo pareiškimą meras, vienuolika Tarybos narių. Tegul jie tai ir daro", - komentavo A. Šulcas.

Jis aiškino, kad dar negavo VTEK sprendimo ir nėra susipažinęs su argumentais, kodėl jis pripažintas pažeidusiu įstatymus.

"Pirmą kartą istorijoje VTEK imasi nagrinėti rinkimų dalykus, nes rinkimų visos deklaracijos yra viešos. Pažiūrėkime, ir Grybauskaitės, ir Skvernelio, ir visų kitų premjerų, visų deklaracijos yra viešos. Tų aukų, kurias gauna į savarankišką rinkimų sąskaitą kandidatai, o jų yra šimtai ir tūkstančiai, jie nečiupinėja, nes jos patenka tik į rinkimų sąskaitas. Po rinkimų, jeigu ir lieka kokie likučiai, jie atitenka valstybei arba partijai, kuri delegavo. Jokios asmeninės naudos iš šitų pinigų kandidatas negali gauti.

Dabar, suprantu, po šito VTEK turėtų 20 metų periodą tikrinti ir tikrinti visus, nes niekas nedeklaravo šitų dalykų, nes niekada nebuvo tokio reikalavimo. Šiandien įdomumo dėlei peržiūrėjau, kas ką deklaruoja - niekas praktiškai šito nedeklaruoja", - situaciją dėl viešųjų ir privačiųjų interesų deklaravimo komentavo A. Šulcas.

Jis akcentavo, kad vis dar yra liberalas, tačiau apie susidariusią situaciją su juo bendrapartiečiai nesikalbėjo.

"Ne liberalai čia kalti, jeigu vienas kitas vadovaujantis asmuo vėjus daro. Aš linkiu jiems greičiau išaugti iš vaikiškų kelnyčių", - sakė A. Šulcas.

Jo manymu, kol nėra teismų išaiškinimų dėl tokių situacijų, VTEK išvada yra vienos iš valstybės institucijų nuomonę. A. Šulcas sakė, kad, susipažinęs su išvadų motyvais, tikriausiai skųs jas teismui. Vicemeras teigė, kad skundų jo adresu padaugėjo tada, kai jis viešai paskelbė, kad nebekandidatuos savivaldos rinkimuose ir pradėjo reikštis publicistikoje.

"Tada prasidėjo anoniminiai skundai. Kartais man atrodo, kad tie patys VTEK veikėjai patys pasirašo anoniminius skundus, kad turėtų ką nagrinėti. Bet tai yra mano nuomonė", - kalbėjo A. Šulcas.

Ragina panaikinti įsakymą

Taip pat penktadienį opozicijoje dirbanti Nina Puteikienė išplatino siūlymą panaikinti atleisto administracijos direktoriaus Sauliaus Budino pasirašytą įsakymą dėl miesto bendrojo plano koncepcijos patvirtinimo.

Teigiama, kad S. Budino įsakymu patvirtintoje Klaipėdos bendrojo plano keitimo koncepcijoje yra numatytas valstybei svarbus projektas - išorinis uostas, kurio dar nėra numatyta Lietuvos bendrajame plane. Tokiu būdu, N. Puteikienės nuomone, minėtas įsakymas pažeidė LR teritorijų planavimo įstatymo nuostatą dėl valstybės lygmens bendrojo plano sprendinių įgyvendinimo.

Politikės teigimu, panaikinus įsakymą bus galima panaikinti Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepcijos neatitikimus šalies įstatymams ir padaryti koncepcijoje pakeitimus pagal Tarybos narių posėdžio metu pareikštas pastabas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder