Kada vėl sulauksime tiek burlaivių?

Kada vėl sulauksime tiek burlaivių?

Vakar Klaipėdos uostas atsisveikino su gražuoliais burlaiviais. Yra tikimybė, kad tokį gausų jų būrį Klaipėdoje pamatysime tik 2021-aisiais. Tačiau kur kas realesnė data yra 2025 metai.

Pasak Violetos Ulevičienės, VšĮ "Klaipėdos šventės" Jūrinių projektų koordinatorės, kita didžiųjų pasaulio burlaivių regata "The Tall Ships Races" vyks Šiaurės jūroje, o į Baltijos jūrą laivai sugrįš tik 2021-aisiais. Šalių, norinčių priimti šios regatos Baltijos jūroje dalyvius, paraiškos turėtų būti paduotos lenktynių organizatorei "Sail Training International" (STI) iki 2018-ųjų sausio.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas vakar susitiko su STI atstovais ir sakė iš jų išgirdęs daugybę komplimentų bei paskatinimo rašyti paraišką. Tačiau kartu buvo išsakytas ir pageidavimas, jog laivus reikėtų stengtis koncentruoti vienoje vietoje, nes dabar kai kurie jų buvo prišvartuoti gana atokiai.

STI atstovai paragino aktyviai dalyvauti šios organizacijos renginiuose, nes nuo to esą labai priklauso galutinis rezultatas. Artimiausias susitikimas numatytas lapkričio pabaigoje Prancūzijoje, kur Klaipėda jau turėtų prisistatyti kaip miestas vėl turintis ambicijų priimti "The Tall Ships Races".

"Asmeniškai manyčiau, kad reikia paraišką teikti ir drąsiai tai daryti. Dabartinės regatos įspūdis dar labai stiprus. Vargu ar kas dabar pasakytų, kad nereikėtų teikti paraiškos. Per ketverius metus Klaipėdoje gali būti įgyvendinti projektai, kurie leistų laivus švartuoti glaudžiau. Tačiau dirbti reikėtų labai intensyviai. Nesiverčiant per galvą realesnė data būtų 2025-ieji", - sakė V. Grubliauskas.

V. Ulevičienė, vakar paklausta, ar imtųsi organizuoti dar vieną regatą, atsakė, jog ne, ir pati nusijuokė.

"Galbūt praėjus savaitei galėsiu suprasti regatos įspūdį. Kol kas paskutinė įtampos nata. Didelių "liapsusų" tikrai nebuvo, bet viską reikėjo daryti greičiau ir organizuočiau, teko ne kartą susiimti, spręsti klausimus "one line", nors ir buvome gerai pasiruošę, užsidėję vieną dieną atsargai. Visi raštai parašyti vienomis datomis, o ima viskas ir pasikeičia", - prisipažino V. Ulevičienė.

Pasak VšĮ "Klaipėdos šventės" direktoriaus Romando Žiubrio, vienas didžiausių iššūkių priimant šiemet regatos dalyvius buvo tas, kad esant palankiam vėjui burlaiviai į Klaipėdos uostą atplaukė vos ne trimis dienomis anksčiau.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder