Jūrininkų ligoninės medikui nustatytas koronavirusas

Jūrininkų ligoninės medikui nustatytas koronavirusas

Ligoninėje dirbantys medikai neišvengė pavojaus. Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikui nustatytas COVID-19, informuoja šios gydymo įstaigos interneto svetainė.

Ligoninė imasi visų saugos priemonių, kad būtų suvaldytas tolimesnis viruso plitimas tiek tarp medikų, tiek tarp pacientų – bus uždarytas skyrius, karantinuoti pacientai ir medikai.

Koronavirusas ligoninės medikui nustatytas šeštadienį, kai jis pats savo iniciatyva kreipėsi dėl patikros. Kol kas jis saviizoliacijos sąlygomis gydosi namuose. Medikas pastaruoju metu niekur nekeliavo.

Nuo kovo 17 d. šis medikas ligoninėje nedirbo, nes pirmadienį pasijutęs prastai, kreipėsi į gydytojus ir gavo nedarbingumo pažymėjimą. Negerėjanti savijauta paskatino mediką kreiptis dėl tyrimo.

Ligoninė nedelsiant imasi priemonių situacijai užkardyti ir suvaldyti. Laikinai stabdoma Kraujagyslių chirurgijos skyriaus veikla – kurį laiką čia nebus teikiama ne tik planinė, bet ir būtinoji pagalba.

Planuojama, kad skyrius veiklą atnaujins greičiau nei per dvi savaites, nes kai kurie skyriaus gydytojai jau kurį laiką karantinavosi namuose, dėl buvusių kelionių, tad karantinui baigus galės grįžti prie darbų.

Taip pat ligoninėje griežto karantino sąlygos bus taikomos dvylikai šiuo metu Kraujagyslių chirurgijos skyriuje gydomų pacientų, bei visam personalui. Pirminiais duomenimis bus karantinuoti 32 medikai.

Pirmadienį galėjusių bendrauti su gydytoju kontaktai bus plečiami.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai ir Sveikatos apsaugos ministerija ragina vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas. Kiekvienu neaiškiu klausimu skambinti tel. 1808.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder