Jūrininkų ligoninei - išskirtiniai meno kūriniai

Jūrininkų ligoninei - išskirtiniai meno kūriniai

Klaipėdos jūrininkų ligoninės meno galerijoje daugėja eksponatų. Šiandien vykusioje tradicinėje advento popietėje "Ant gerumo sparnų" uostamiesčio menininkai ligoninei padovanojo dar 46 tapybos, grafikos, keramikos darbus. Šie išskirtiniai meno kūriniai papildys pusės tūkstančio meno kūrinių kolekciją, puošiančią ligoninės aplinką.

Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyriaus menininkai sveikatos priežiūros įstaigai šiemet įteikė rekordinį skaičių meno kūrinių.

"Džiugu, kad kasmet vis daugiau dailininkų įsijungia į šią gerumo akciją. Norėčiau, kad mūsų draugystė tęstųsi kuo ilgiau, o jūsų ligoninės galerija vis augtų ir gausėtų", - sakė šio skyriaus vadovas Arūnas Sakalauskas.

Jūrininkų ligoninės ir menininkų draugystė tęsiasi jau antrą dešimtmetį, o akcija, kurios metu meno žmonės noriai dovanoja savo darbus, rengiama jau aštuonioliktą kartą.

Ligoninės skyrius, palatas, kabinetus, fojė jau puošia daugiau nei 500 tapybos, grafikos darbų, skulptūrų, tad ji neatsitiktinai yra pavadinama labiausiai mieste lankoma meno galerija, kurioje eksponuojami 94 autorių darbai.

"Mūsų ligoninės kolektyvas labai dėkingas menininkams už šias dovanas. Dėkingi ir pacientai, kurie palatose ar diagnostikos kabinetuose, žvelgdami į sienas puošiančius paveikslus, pripažįsta, jog meno kūriniai padeda pasveikti", - sakė ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

DOVANOS. Ligoninės medikai džiaugėsi įteiktomis dovanomis - 46 išskirtiniais meno kūriniais.

Sveikindamas ligoninės medikus - gydytojus, slaugytojus ir visą personalą artėjančių šv. Kalėdų proga įstaigos vadovas pasidžiaugė, kad į ligoninę atvykstančių gydytis pacientų skaičius ir geografija nuolatos plečiasi.

NUOTAIKA. Šventinę adventinę nuotaiką renginyje "Ant gerumo sparnų" sukūrė styginių kvartetas "Musica Libera".

"Jūrininkų ligoninės medikai siekia, kad Vakarų Lietuvos gyventojas čia, savo krašte, gautų visapusišką, kvalifikuotą ir specializuotą sveikatos priežiūrą.

Per metus vidutiniškai ligoninės stacionaruose gydoma beveik 19 tūkst., o ambulatorinių konsultacijų skyriuose - beveik 120 tūkst. pacientų. Būtent jų gausa rodo, kad mūsų įstaigoje teikiamos paslaugos yra vertinamos aukščiausiais balais", - sakė įstaigos vadovas.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje ir jos padaliniuose dirba 1230 darbuotojų, iš jų 180 gydytojų, 500 - viduriniojo slaugos personalo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder