Jubiliejų kviečia švęsti kartu

Jubiliejų kviečia švęsti kartu

Klaipėdos universitetas švenčia savo 30-ies metų jubiliejų. Tačiau švęsti kartu kviečia ne tik universiteto, bet ir miesto bendruomenę. Minėdami šią neeilinę progą, akademinės srities atstovai gyventojams siūlo 30 išskirtinių patirčių, auginančių asmenybes, remiančių ambicingus tikslus bei ugdančių kūrybiškumą ir bendruomeniškumą.

Klaipėdos universiteto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vedėja Inga Petrauskienė teigia, kad norėjo parodyti miestui ir jo gyventojams, kokias patirtis universitetas sukaupė per 3 dešimtmečius. "Dėl to nusprendėme pakviesti visus aukštosios mokyklos draugus švęsti šį jubiliejų drauge, įtraukiant 30 mūsų siūlomų patirčių", - pasakojo vedėja.

Visos patirtys apima labai daug sričių, skirtų įvairioms tikslinėms grupėms. "Miesto gyventojai gali registruotis ir kartu su mūsų mokslininkais dalyvauti archeologiniuose kasinėjimuose, taip pat turėjo galimybę dalyvauti rudenį vykusiame Jurgio Didžiulio performanse, adventinių vainikų gaminimo veiklose ir t. t.", - apie jau kurį laiką trunkančias veiklas kalbėjo I. Petrauskienė.

TIKSLAS. "Per šias patirtis stengiamės atskleisti universiteto išskirtinumus, taip pat parodyti, kad mūsų mokslininkai įvairiose srityse veikia kartu su moksleiviais ir stengiasi įtraukti į šias veiklas ir kitus žmones", - teigė Inga Petrauskienė.

Evaldo DOVYDAVIČIAUS nuotr.

Yra ir tokių patirčių, į kurias gali registruotis moksleiviai. "Per šias patirtis stengiamės atskleisti universiteto išskirtinumus, o taip pat parodyti, kad mūsų mokslininkai įvairiose srityse veikia kartu su moksleiviais ir stengiasi įtraukti į šias veiklas ir kitus žmones", - apie idėjos esmę pasakojo pašnekovė.

"Jeigu ne šis universiteto jubiliejus, gyventojai patys negalėtų dalyvauti šiose patirtyse ir neturėtų galimybės pamatyti, kaip, pavyzdžiui, atsiranda laivai arba kaip vyksta dujų tiekimo procesas "Independence" laive", - teigė specialistė.

Jau šį pavasarį Klaipėdos universitetas gyventojams siūlo dalyvauti mokslinėje ornitologinėje ekspedicijoje ir stebėti vandens paukščius Kuršių mariose ir Nemuno deltoje. Ekspedicijos metu dalyviai bus mokomi atpažinti Lietuvos vandens paukščius.

Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto jaunesnysis mokslo darbuotojas, ornitologas Julius Morkūnas teigia, kad tiek Kuršių mariose, tiek Nemuno deltoje įvairūs tyrimai yra atliekami nuolat, tačiau dažniausiai koncentruojamasi, anot pašnekovo, į vandens paukščių tyrimus.

"Gyventojai turės galimybę patys prisijungti prie šių veiklų, dalyvauti atliekamose paukščių apskaitose, pamatyti, kaip yra renkami duomenys, taip pat pabūti arčiau gamtos. Žinoma, grupės bus sudaromos nedidelės, kad žmonės tilptų į ekspedicijai skirtą transporto priemonę. Kol kas dar sunku pasakyti, kaip ši veikla bus realizuojama, nes nežinia, kokia tuo metu bus pandeminė situacija", - kalbėjo mokslininkas.

Planuojama klaipėdiečiams pasiūlyti ir daugiau įvairių patirčių. Gyventojai kviečiami registruotis į tokias veiklas kaip sodinukų dalinimo akcija vaikams, taip pat į vėju varomą ekskursiją, istorinę ekskursiją po Klaipėdos universiteto miestelį, žygį pėsčiomis "Tarp dviejų kurortų", dieną ir asmeninę treniruotę su krepšininku, pikniką Botanikos sode ir t. t.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder