Jaunimo renginiams - mažesnis biudžetas

Jaunimo renginiams - mažesnis biudžetas

2021-aisiais Klaipėda tampa Europos jaunimo sostine. Šis titulas Klaipėdai ir Lietuvai - tai platforma naujoms jaunimo iniciatyvoms, socialiniams, pilietiniams ir kultūros projektams. Tačiau pasaulinė COVID-19 pandemija pakoregavo planus, tad projekto veiklų biudžetą planuojama mažinti.

Tapus Europos jaunimo sostine, Klaipėdai atsiranda daugiau galimybių įtraukti jaunimą aktyviau dalyvauti miesto gyvenime, suteikti daugiau galių formuoti jaunimo politiką, pritraukti Europos jaunimo dėmesį, pristatyti miestą tarptautiniame kontekste ir stiprinti Europos jaunimo identitetą.

Tačiau koronaviruso pandemija projekto planus koreguoja jau nuo šių metų pradžios.

"Nuo pat šių metų pradžios pandemija turėjo didelę įtaką veikloms. Dalis veiklų, kurias planavome daryti gyvai, buvo nukeltos į nuotolį. Kas mums pavyko, tai turėjome puikų laiką vasarą, tada tikrai išnaudojome visas galimybes, turėjome gyvų susitikimų, renginių. O nuo spalio vidurio vėl perėjome į nuotolį", - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Valadkienė.

Nuo 2021-ųjų uostamiestis tampa Europos jaunimo sostine, tačiau ar jaunimas galės džiaugtis gyvais susitikimais ir renginiais, priklausys tik nuo pandemijos situacijos mieste.

"Kitais metais, žinoma, stebėsime situaciją. Prioritetą skiriame gyvoms veikloms, galvojame apie susitikimus ir renginius, bet viskas priklausys nuo vyraujančios situacijos. Tikimės, kad vasarą galėsime susitikti gyvai, o sausio, vasario mėnesiais tikriausiai teks dar pabūti nuotolyje", - sakė A. Valadkienė.

Dėl sudėtingos COVID-19 situacijos mieste planuojama peržiūrėti ir numatytų projekto veiklų biudžetą - tikėtina, jog jis mažės.

"Šiuo metu yra sudėtinga situacija su kitų metų biudžetu ir Savivaldybei trūksta surenkamų pajamų. Pasikalbėjome ir pasitarėme, jog būtų įvertintos visos Europos jaunimo sostinės 2021 veiklos, kad galbūt peržiūrėjus būtų įmanoma mažinti planuojamų veiklų biudžetą. Konkrečiai negaliu pasakyti, bet yra tikimybė, jog numatomų veiklų biudžetas mažės", - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius.

Biudžetą planuojama mažinti ne tik "Klaipėda - Europos jaunimo sostinė 2021" projektui, bet ir kitose srityse.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder