Jaunimas susitiko su Svaru

Jaunimas susitiko su Svaru

Manote, šiandieniniai moksleiviai niekuo nesidomi, daug laiko praleidžia prie kompiuterio, sunkiai bendrauja su aplinkiniais ir domisi tik fantastine literatūra?

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Jaunimo skyriuje vyksiančiu projektu „Moksliukai - madingi: mokslinės literatūros bumas“ stengiamasi paneigti šį faktą ir pranešti: „Moksliukai grįžta į madą!”.

Penktadienį Jaunimo skyriaus bibliotekoje įvyko antrasis projekto renginys „Keliai atsiranda tik po žengiančiomis kojomis“ – susitikimas su Gabrieliumi Liaudansku, visiems puikiai žinomo kaip vieno grupės „G&G Sindikatas“ įkūrėjų, pasivadinusio Svaro pseudonimu.

Svaras, kuris išvakarėse tik grįžo iš karinių pratybų Rukloje, susitikimo pradžioje pažadėjo atsakyti į kiekvieno į rūpimus klausimus, nebūtinai susijusius su muzika. Atsiklausęs, kiek laiko gali jam skirti susirinkęs jaunimas, gyvenantis pats sau ir nesiremiantis kitų patirtimi, populiarios grupės narys pradėjo pasakoti savo mokyklinių metų nuotykius. Svaras papasakojo tokių istorijų, kokių išklausius galima pagalvoti, kad tai ne tas pats visų žinomas Svaras. Mokykloje mušeika buvęs vaikinas turėjo draugų, iš kurių kai kurie šiandien nuteisti už padarytus nusikaltimus ir sėdi kalėjime. Svaras to išvengė, kadangi nuo vaikystės buvo pripratęs pastovėti už save. Jis žengė tolyn tikėdamas, kad jam vis tiek kažkada pasiseks. Visgi pasisekė surasti draugų, su kuriais pavyko įkurti vieną iš populiariausių šių dienų muzikos grupių, išleisti muzikinių albumų. Šiandien Svaras jau kalba apie kitą grupės albumą, kuris, kaip jis tikisi, jau galbūt šiemet pasieks klausytojų rankas. Taip pat Svaras galvoja ir apie solinį albumą, bet kol kas dar daug šia tema kalbėti neskuba.

Pabaigus svečiui pasakoti, kaip jis buvęs panku, į mokyklą važinėjęs motociklu ir nedrįsęs pakalbinti merginos dėl galimo jos nusigręžimo ir tariamos gėdos jausmo, dainininkas pasiūlė susirinkusiems užduoti jam klausimus. Visi stebėjosi Svarui prisipažinus, jog iš vienos mokyklos turėjęs pasitraukti dėl savo klaidingo požiūrio tiek į mokslus, tiek ir į gyvenimą, o į antrąją priimtas tik pagailėtas direktoriaus ir tik per stebuklą neišlėkęs lauk gavus raštą iš policijos dėl įsivėlimo į muštynes. Populiarus dainininkas studijavo Vilniaus universitete teisę, po trijų kursų mokslus metė, įstojo į Vilniaus pedagoginį universitetą, jį baigė, įgijo pedagogo kvalifikaciją. Nedaug trūko, kad Svaras būtų įgijęs ir archeologo išsilavinimą.

Susitikimo pabaigoje Svaras noriai fotografavosi su beveik visais, kurie atėjo į susitikimą su juo, taip pat norintiems dalino autografus. Populiarus dainininkas „Vakarų ekspresui“ atskleidė, jog jam smalsu, kokiomis mintimis gyvena jaunimas, todėl nėra geresnio būdo visa tai išsiaiškinti, kaip tik tiesiogiai su jais susitikus. Dviejų vaikų tėvas dalyvauja daugelyje projektų, tačiau iš jų nemažai – jo individualios veiklos projektai su įvairiomis įstaigomis ar organizacijomis. Svaras, nenorėdamas per daug girtis, tos individualios veiklos plačiau nedetalizavo, tačiau prisipažino, kad veiklos jam užtenka. Daugiausia pasitikėjimo savimi suteikia muzika, o jam, kaip žmogui, daugiausia pamokų duoda socialinė veikla. Svaro gyvenime yra vienintelis dalykas, dėl ko jis gailisi – norėtų būti įskaudinęs mažiau žmonių. Svaras, linkėdamas Klaipėdos jaunimui būti jauniems iki šimto metų, nugalėti savo baimes ir būti savimi pačiais, atskleidžia, jog ateityje jo laukia dar daugiau įvairių projektų, o savo autoritetus atsirenka skaitydamas knygas, ko linki jis ir uostamiesčio gyventojams. Jo pasakyta sentencija: „Vaikai, kurie skaito, išauga žmonėmis, kurie mąsto“.

Jaunimo skyriaus vedėja Akvilina Niedvaraitė sako, kad Lietuvos kultūros tarybos iš dalies finansuojamame projekte vyks trijų rūšių veiklos: moksliukų akademija, susitikimai su įdomiais žmonėmis ir moksliukų kovos. Be penktadienį viešėjusio Svaro, rugsėjo mėnesį Jaunimo skyriuje vyko greito ir efektyvaus skaitymo seminaras su geriausiu skaitymo treneriu Aivaru Praranausku, lapkričio mėnesį vyks robotų technologijų inovacijos pristatymas „Robotai atrieda atidunda“ su Klaipėdos universiteto robotų konstruotojais, taip pat vyks susitikimas su pirmojo lietuviško palydovo „Lituanica SAT-1“ kūrėjais. Susitikimo metu bus galima sužinoti misijos įgyvendinimo užkulisius, detales ir daug kitų kosminių įdomybių. Be to, jau galima registruoti komandas į Moksliukų kovas, kurios Jaunimo skyriuje vyks dviem turais – pirmoji kova – jau spalio 22 dieną, į antrąją kovą moksliukai bus pakviesti lapkričio 19 dieną.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder