Įstatymai globoja apsileidėlius

Įstatymai globoja apsileidėlius

Savininkas, įsigijęs apleistą nekilnojamąjį turtą, neįgyja prievolės jį tvarkyti. Gali tiesiog užkalti lentomis, uždengti tinklu ir nieko nedaryti kad ir šimtą metų. Negaus net baudos už pastato nepriežiūrą. Tai įrodo Klaipėdos miesto tarybai patvirtinti siūlomas Netvarkomo, apleisto, nenaudojamo arba naudojamo ne pagal paskirtį nekilnojamojo turto sąrašas, kuriame nėra dešimtmečiais senamiestį darkančių skaudulių.

Miesto Taryba nuo 2007-ųjų kasmet tvirtina tokį Savivaldybės administracijos darbuotojų parengtą sąrašą. Į jį įtrauktų pastatų savininkams tenka mokėti didesnius nekilnojamojo turto mokesčius, kuriuos taip pat kiekvienais metais nustato Taryba.

Šiemet šiame sąraše esančių pastatų savininkams bus taikomas 3 proc. nekilnojamojo turto mokesčio tarifas. Mokestį administruojančios Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, pernai 21 juridinis asmuo deklaravo per 47 tūkst. eurų mokėtino nekilnojamojo turto mokesčio, apskaičiuoto pagal padidintą 3 proc. tarifą.

Šiuo metu Tarybai siūlomame tvirtinti sąraše yra 17 objektų. Pasidomėjus įmonėmis, kurios neprižiūri savo turto, paaiškėjo, jog dauguma jų yra likviduotos arba bankrutuojančios. Sąraše atsidūrusių fizinių asmenų, kuriems priklauso apleisti pastatai, tarp jų ir tokiose patraukliose teritorijose kaip pajūris, duomenys neskelbiami, nes tai draudžia Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekispresas".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder