Išrinktiems seniūnaičiams įteikti pažymėjimai

Išrinktiems seniūnaičiams įteikti pažymėjimai

Rugpjūčio 2-ąją Klaipėdos savivaldybėje prisiekę šeši nauji seniūnaičiai tikino, jog pretenduoti į seniūnaičio pareigas pirmiausia ragino asmeninis interesas. „Taip mes visos esame savanaudės. Norėjome susitvarkyti savo kiemus“- juokėsi kandidates. Juk sutvarkydamos juos, mes darome gerą, puošiame ir visą Klaipėdą“ – kalbėjo Klaipėdos vandens seniūnaitė Vaida Vasiliauskaitė.

Dainavos seniūnaičiu tapo Jonas Tamošaitis, Žaliakalnio – Sigita Sidabrienė, Brožynų g. – Irena Gailiūtė, Volungėlės – Rasa Paukšto, Klaipėdos vandens – Vaida Vasiliauskaitė, Alksnynės g. – Rita Borta.

Iki tol gegužės mėnėsį vykusiuose rinkimuose klaipėdiečiai buvo išrinkę 13 seniūnaičių. Vieni naujai išrinktų kandidatų šias pareigas ėjo antrą, o keli net ir trečią kadenciją.

Klaipėdoje yra įsikūrusios 55 seniūnaitijos. Rinkimai vyksta vangiai, todėl tik 19 jų turi savo seniūnaičius, likusios seniūnaitijos lieka be jas atstovaujančių asmenų.

Pasak išrinktų kandidatų, viena pagrindinių tokių pasyvių rinkimų priežasčių yra pasikeitusi rinkimų tvarka. Remiantis naujais įstatymais, kandidatuojantis į seniūnaičius žmogus turi surinkti nemažiau kaip 5 proc. seniūnaitijos gyventojų parašų. Už parašų rinkimą atsakingi patys pretendentai. „Jeigu niekas nepasikeis ir vėl pačiai teks rinktis žmonių parašus, sekančią kadenciją į šias pareigas pretenduoti tikrai neketinu“- tikino R. Paukšto.

Kita priežastis – gyventojų nežinojimas. „Daugelis žmonių tiesiog nežino, kas tas seniūnaitis, ir savo parašo bei duomenų duoti nesutinka, jiems trūksta žinių. Ši problema bus sprendžiama artimiausiame seniūnaičių suvažiavime“, – pasakojo R. Borta.

Išrinkti pretendentai tikisi iš žmonių aktyvumo, noro bendrauti, iniciatyvos miesto tobulinimo ir problemų sprendimo link.

„Mes esame tarpininkai tarp savivaldybės ir miesto gyventojų. Norisi, kad iškilus problemoms, arba esant naujiems pasiūlymams miesto gerovei žmonės žinotų, kad egzistuojame, būtų informuoti, kur jiems kreiptis“, – kalbėjo I. Gailiūtė.

Kadangi įstatymas nėra numatęs baigtinio proceso, seniūnaitijų rinkimai iš naujo bus skelbiami spalio mėnesį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder