Iškilmingai paminėta Lietuvos kariuomenės diena

Iškilmingai paminėta Lietuvos kariuomenės diena

Ketvirtadienį Klaipėdoje iškilmingai paminėta Lietuvos kariuomenės diena. Prie Atgimimo aikštės išsirikiavo būriai karių, netrūko ir karinės technikos. Renginyje buvo įteikti apdovanojimai, o jį vainikavo triukšmingos salvės.

Prieš pietus kariai dalyvavo šv. Mišiose už Lietuvos kariuomenę Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Po mišių kariai žygiavo į Atgimimo aikštę, danguje ratus suko sraigtasparnis.

Sveikinimo žodį taręs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad kasmet stiprėja ne tik Lietuvos kariuomenė, bet ir visuomenės pasitikėjimas ja.

"Leiskite pasveikinti jus visus švenčiant pirmąjį antrojo Lietuvos kariuomenės šimtmečio gimtadienį. Tikriausiai Lietuvoje nekyla klausimų, kiek ir kokios kariuomenės reikia Lietuvai. Lietuva jau rado savo sprendimą, savo atsaką. Šiandien valstybė gali drąsiai Europoje ir pasaulyje sakyti, kad Lietuvos valstybė išmoko gerbti savo kariuomenę, suprato ir suvokė kariuomenės svarbą valstybės gyvenime.

Ir tie sąlyginai simboliškai skambantys 2 procentai nuo valstybės biudžeto gynybai yra įrodymas, kad išmokome istorijos pamokas, o jų būta visokių - daug, skaudžių ir pamokančių. Tačiau Lietuva ir jos kariuomenė nuo to tapo tik stipresni.

Matome galingą techniką, pasirengusius bet kokiems iššūkiams karius. Galime būti ramūs, gyvename saugioje valstybėje.

Bet niekada nepamirškime - saugumas nėra duotybė. Laisvė nėra duotybė. Tai yra ir pareiga, kurią kiekvienas turime jausti", - sakė V. Grubliauskas.

Renginyje sveikinimo žodį tarė ir Motorizuotosios pėstininkų brigados "Žemaitija" vadas, pulkininkas Nerijus Stankevičius. Jis labiausiai dėkojo kariams ir jų artimiesiems už supratingumą.

"Sveikinu visus su Lietuvos kariuomenės gimtadieniu. Žodžiai "Tėvynės labui" nėra vien tik garsiai skambanti frazė.

Niekas geriau nei jūs, kariai, nežino tikrosios jų prasmės, vertės ir turinio. Tarnauti Tėvynės labui - jūsų gyvenimo būdas, reiškiantis, kad čia ir dabar esate pasiruošę ginti Lietuvą, savo tėvynę.

Dėkodamas jums už tarnybą noriu padėkoti ir jūsų artimiesiems", - sakė pulkininkas N. Stankevičius.

Po sveikinimo žodžių už reikšmingą indėlį atkuriant ir stiprinant Lietuvos kariuomenę medaliu "100 metų atkurtai Lietuvai" buvo apdovanoti nusipelnę kariai.

Vėliau Klaipėdos įgulos vyresnysis kapelionas komandoras leitenantas Remigijus Monstvila karius palaimino, o štai tūkstančiai žuvusių Lietuvos karių, partizanų ir laisvės gynėjų buvo pagerbti tylos minute.

Renginio pabaigoje Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai atliko tris dedikacines salves: pirmoji - už Lietuvą tėvynę, antroji - už Lietuvos kariuomenę, trečioji - už Lietuvos žmones.

Po iškilmingos rikiuotės prie Atgimimo aikštės gyventojai turėjo galimybę iš arčiau apžiūrėti ir susipažinti su karine technika.

Tikroji Lietuvos kariuomenės diena - 101-oji - bus minima rytoj, lapkričio 23 d. Šią savaitę iškilmingi renginiai numatyti ir kituose šalies miestuose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder