Įsibėgėja Naujojo turgaus rekonstrukcija

Įsibėgėja Naujojo turgaus rekonstrukcija

Žadama, jog iš buvusios Naujojo turgaus lauko prekyvietės netrukus pasitrauks griovimo technika, o balandį prasidės statybos. Vis dėlto vakar į turgų atvykę miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai turgaus administracijai žėrė nepatenkintų turgininkų ir gyventojų skundus.

Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas pažymėjo, jog Naujojo turgaus lauko prekyvietės pavėsinės rekonstrukcijos darbai nuo jų grafiko neatsilieka. Už 2 mln. eurų žadama įrengti klaipėdiečiams patrauklią ir pardavėjams patogią erdvę, kurioje nereikėtų stovėti vėjyje, vasarą būtų vėdinama, o žiemą - šildoma.

Numatoma uždengti pėsčiųjų taką tarp mėsos ir daržovių paviljonų, įrengti atviras ir uždaras prekyvietes, kurios bus išdėstytos uždarame paviljone, po stogine arba lauke po atviru dangumi, taip pat numatomos vietos prekiauti tiesiai iš automobilių, kilnojamosios prekyvietės.

"Iki šiol lauko prekyvietėje galėjo prekiauti apie 100 prekybininkų, o po rekonstrukcijos jų tilps trečdaliu daugiau. Pirmenybę teiksime tiems, kas joje prekiavo ir prieš pradedant rekonstrukciją, nes šiuo metu daugėja kitų miestų prekyviečių prekybininkų, kurie po rekonstrukcijos nori prekiauti pas mus", - pažymėjo V. Karmanovas.

Rekonstrukcijai vykstant dėliojami ir ateinančių metų planai - daržovių paviljone ketinama įrengti liftą, mat antro aukšto prekybininkai skundžiasi mažu pirkėjų skaičiumi, taip pat po 2-3 metų norima rekonstruoti automobilių stovėjimo aikštelę. Jau yra potencialių Minijos g. turgelio pirkėjų.

Komiteto narys Tomas Meškinis tikino, jog prekybininkai baiminasi, kad iškilus naujam prekyvietės pastatui smarkiai kils prekybos vietų kainos, o dar esą reikės mokėti ir už komunalinius patarnavimus. V. Karmanovas pažymėjo, jog kaip tik ruošiamasi rengti tarifų nustatymo tvarką. Pagal ją turgaus valdybai tvirtinti bus pateiktos skaidriai nustatytos kainos, tad klausimų esą turėtų kilti mažiau.

Tačiau Ligita Girskienė piktinosi, jog turgus siekia pelno, o ne socialinių paslaugų teikimo. Komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila sutiko, jog Naujojo turgaus pelningumas kiek per didelis, tad esą gali būti šnekama ir apie pelno mažinimą.

T. Meškinis taip pat tvirtino, jog sulaukė aplinkinių gyventojų skundų dėl nuo ankstyvo ryto atvažiuojančių prekeivių keliamo triukšmo ir taršos - esą šie į turgaus teritoriją pradėti riedėti nuo 4 ryto, pypina, bilda ir neleidžia miegoti. Tačiau V. Karmanovas tvirtino, jog nuo 2009-ųjų skundų dėl to nebuvo sulaukęs, bet žadėjo patikrinti ir išspręsti šias bėdas, jei jos iš tiesų egzistuoja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder