Iš viešojo transporto vagia dezinfekcinį skystį

Iš viešojo transporto vagia dezinfekcinį skystį

Nors keleivių Klaipėdos viešajame transporte važiuoja nedaug, jų elgesys kelia nerimą. Vežėjų atstovai sako, kad vagiamas dezinfekcinis skystis, plėšomos apsauginės juostos.

Penktadienį surengtame Klaipėdos miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje kalbėję transportininkai taip pat teigė, kad kai kurie vežėjai pro pirštus žiūri į prievolę valyti ir dezinfekuoti autobusus.

Laikinasis VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovas Andrius Samuilovas teigė, kad kai kurie vežėjai į dezinfekciją buvo pradėję žiūrėti pro pirštus.

„Tie, kurie paprastai būna apsileidę, buvo ypatingai suįžūlėję“, - sakė A. Samuilovas.

Jis vylėsi, kad padėtį turėtų pataisyti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų „vėzdas“.

Pasak jo, visi vežėjai turi problemų su dezinfekcinio skysčio dozatoriais – jų trūksta. Taip pat keleiviai nuplėšo ir apsaugines juostas.

Klaipėdos autobusų parko vadovas Vaidas Ramanauskas teigė, kad yra atskirtos kėdės, kad autobusų keleiviai sėstųsi šachmatų principu. Vis dėlto to ne visada paisoma – nuplėšomos juostos, vagiami dezinfekcinio skysčio indeliai su dozatoriais. Dozatorių, anot V. Ramanausko, yra sudėtinga gauti.

„Mentalitetas keleivių, nors jų nėra daug, nėra aukšto lygio“, - komentavo V. Ramanauskas.

Kontroliuos, kaip tvarkosi

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas akcentavo, kad ne visi keleivių vežėjai atsakingai sureagavo į nurodymą pasirūpinti transporto priemonių švara.

R. Grigaliūno teigimu, kai kurie miesto autobusai buvo tokie purvini, kad prašyte prašėsi ne dezinfekcijos, o gero plovimo.

„Grįžtamoji kontrolė bus. Pagal galimybes, kai bus tarpelis laiko, mūsų žmonės važiuos, žiūrėsime, ar situacija gerėja. Tikimės, kad bus geresnė“, - sakė R. Grigaliūnas.

V. Ramanauskas informavo, kad Klaipėdos autobusų parkas dar iki karantino paskelbimo ėmė intensyviau dezinfekuoti savo transporto priemones ir Klaipėdos autobusų stotį. O nuo praėjusios savaitės Savivaldybės pavedimu pradėjo gatvių ir šaligatvių dezinfekavimą natrio hipochlorito vandeniniu tirpalu bei sustiprino miesto maršrutinių autobusų dezinfekciją.

„Per dvi savaites dezinfekuota 2 milijonai kvadratinių metrų, sunaudota apie 30 tonų tirpalo“, - skaičiavo V. Ramanauskas.

Pasak jo, dukart per savaitę dezinfekuojamas Taikos prospektas, kartą per savaitę – Minijos gatvė, Šilutės plentas ir Taikos prospekto šaligatviai.

Per dvi savaites panaudota apie 40 proc. bendrovės įsigyto dezinfekcinio skysčio. Turimų atsargų turėtų pakakti maždaug 4 savaitėms, jei nebus nurodyta dezinfekcijos vykdyti dažniau.

Autobusų salonai vėdinami galinėse stotelėse, dezinfekuojami pagrindinių miesto maršrutų galinėse stotelėse – Turgaus stotelėje (prie „Saturno“), prie BIG prekybos centro, Vingio gatvės pabaigoje bei prie Klaipėdos autobusų stoties. Taip pat jie valomi ir bendrovės plovykloje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder