Iš naujos dekanės tikimasi pokyčių

Iš naujos dekanės tikimasi pokyčių

"Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rektorius beveik prieš metus man siūlė pagalvoti apie šią galimybę. Aš labai ilgai galvojau, kol priėmiau šį iššūkį", - sakė Loreta Jonavičienė, nuo vasario 1 d. laikinai einanti šios aukštosios mokyklos Klaipėdos fakulteto dekano pareigas.

L. Jonavičienės kadidatūra pasirinkta iš kelių kandidatų, įvertinus jos vadybinius gebėjimus. Iki šiol L. Jonavičienė ilgiau kaip dešimtmetį vadovavo Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijai.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Klaipėdos fakultetui prieš tai vadovavęs 69-erių profesorius Vytautas Tetenskas iš šių pareigų pasitraukė likus vos pusmečiui iki kadencijos pabaigos. Jo teigimu, tokio pasiūlymo be jokios konkrečios priežasties sulaukė pernai vėlyvą rudenį iš rektoriaus Zbignevo Ibelgaupto. Dekanas pasitraukė šalių susitarimu, gavo finansinę kompensaciją.

"Natūralu, kad rektorius norėjo, jog dekanų kaita vykų kartu su naujų finansinių metų pradžia. Tai pats palankiausias laikas, nes tada naujasis vadovas jau pats gali planuoti ateinančius metus ir pokyčius", - paaiškino L. Jonavičienė.

Šiuo metu naujoji dekanė teigė daugiausia dėmesio skirianti susipažinti su LMTA Klaipėdos fakulteto paveldu ir ūkiu. "Per pastaruosius trejus metus, kai fakultetas iš Klaipėdos universiteto perėjo Lietuvos muzikos ir teatro žinion, matau daug teigiamų pokyčių. Atnaujintos patalpos: salė, biblioteka, tualetai ir kt. Dirba puikus, labai geranoriškas profesionalų kolektyvas.

Kaip svarbius prioritetus šiuo metu matyčiau studijų krypčių, tenkinančių Klaipėdos miesto ir regiono kultūrinius poreikius, išgryninimą. Kaip labai gerą pavyzdį išskirčiau muzikos ir edukacijos studijų programą, kuri yra labai universali ir reikalinga. Taip pat matau, kad Klaipėdos fakultetui labai reikia daugiau reklamos Lietuvos ir tarptautiniame kontekste", - sakė L. Jonavičienė.

Naujoji dekanė teigė, jog į naujas pareigas priimta laikinai - vienerių metų laikotarpiui. "Per metus laiko LMTA įvertina, kaip dekanas susitvarko su atsakomybe, kaip sutaria su akademine bendruomene, ir tik tada Senatas tvirtina arba ne dekano kandidatūrą", - sakė L. Jonavičienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder