Iš ministerijos - prieštaringos žinios

Iš ministerijos - prieštaringos žinios

Vakar Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas Vilniuje susitiko su kultūros ministru Šarūnu Biručiu ir sako parvežantis uostamiesčiui ne tokių jau blogų žinių. Esą abiejų teatrų reikalams įstrigti nebus leidžiama, nors uostamiesčio savivaldybės tarnautojus iš šios ministerijos pasiekia visai kitokios žinios.

Anot mero, iš ministro jis išgirdo, kad Muzikinio teatro rekonstrukcijos projektas bus rengiamas taip, kaip ir turi būti, nuo A iki Z. Iki tol sklido kalbos, kad šis projektas ir net projektavimo darbai bus įgyvendinami etapais, siejant juos su finansavimo šaltiniais.

"Maloniai nuteikė ministro požiūris, kad negali būti priimti tokie su sveiku protu prasilenkiantys sprendimai. Tiek techninis projektas, tiek kiti dokumentai bus rengiami visa apimtimi iš karto. Su ministru sutarėme, kad artimiausiu metu reikėtų inicijuoti platesnio rato susitikimą pakviečiant ir premjerą Algirdą Butkevičius, ir dar kelis ministrus, kurie galėtų dalyvauti tame procese", - pasakojo V. Grubliauskas.

Pasak mero, prieš pradedant besti kastuvą į žemę norima turėti bent jau preliminarią finansavimo strategiją, išguldytą ant popieriaus.

"Ko gero, teks kalbėtis ir su premjero aplinkos žmonėmis, kad projekto finansavimo koordinavimas būtų adekvatus šio objekto svarbai Klaipėdai", - kalbėjo meras.

Tačiau vakar vykusio Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje dalyvavusi Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė sakė girdėjusi kiek kitokias žinias iš Kultūros ministerijos. Pasak jos, Kultūros ministerijos pozicija dėl Muzikinio teatro rekonstrukcijos yra aiški - neleisti daryti didesnio nei 5 mln. vertės rekonstrukcijos projekto.

Komiteto narius ši žinia papiktino. Esą kur tai matyta teatro rekonstrukcijai skirti tik 5 mln. eurų, kai vien įrangai reikia didesnės sumos.

Pasak V. Grubliausko, su ministru buvo aptarta ir Klaipėdos dramos teatro situacija. Mirus teatro direktoriui Gediminui Pranckūnui nuo kovo 30 d. laikinai eiti teatro vadovo pareigas paskirta jo pavaduotoja Virginija Trečiokaitė.

"Kad ir kokie skaudūs praradimai, gyvenimas nesustoja, teks galvoti ir apie naujo vadovo parinkimą. Su ministru aptarėme ir šituos dalykus. Smagu, kad ministras jaučia klaipėdiečių pulsą ir lūkesčius. Susidariau įspūdį, kad jis nusiteikęs gana konstruktyviai, tačiau, deja, ne vien nuo kultūros ministro priklauso šitų megakultūros projektų įgyvendinimas Klaipėdoje", - sakė V. Grubliauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder