Iš anksto balsavo ir dėl šilto savaitgalio

Iš anksto balsavo ir dėl šilto savaitgalio

Kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Klaipėdoje džiaugiamasi, kad žmonės aktyviai atidavė išankstinius balsus Lietuvos prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną Klaipėdos miesto savivaldybėje balsavo per 1,4 tūkst. gyventojų. Palyginti su pirmuoju prezidento rinkimų turu - aktyvumas didesnis. Tuomet pirmąją dieną iš anksto balsavo 1 058 žmonės.

"Ne ką mažiau aktyvūs žmonės ir šiandieną. Per pietus prie balsavimo kabinų teko ir eilėse pastovėti", - ketvirtadienį popiet sakė Klaipėdos savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius.

Pasak jo, didesnių trikdžių ir nesklandumų ketvirtadienį iki 15 val. pavyko išvengti. Pirmą išankstinio balsavimo dieną strigusi Vyriausiosios rinkimų komisijos elektroninė sistema vakar veikė sklandžiai.

"Iš anksto balsuoti ateina įvairiausių socialinių sluoksnių atstovai. Ir vyresnio amžiaus, ir jauni. Vieni sako, kad balsuoja iš anksto, nes savaitgalį neturės tokios galimybės. Pavyzdžiui, dirba dviejuose darbuose, bus išvykę. Kiti yra suplanavę šiltą savaitgalį praleisti gamtoje, tad bijo, kad gali nepavykti ateiti į rinkimus", - pasakojo V. Greičius.

Aktyvesnis dalyvavimas išankstiniuose rinkimuose buvo stebimas visoje Lietuvoje. Trečiadienį, pirmąją išankstinio balsavimo į Europos Parlamentą ir pakartotinio balsavimo prezidento rinkimuose dieną, balsavo 40 333 rinkėjai. Gegužės 7 d. vykusiame pirmame prezidento rinkimų rate pirmąją dieną iš anksto buvo balsavę 23 845 rinkėjai. 2009 m. prezidento rinkimų pirmą išankstinio balsavimo dieną balsavo beveik perpus mažiau - tik 13 749 rinkėjai.

Pagrindinė rinkimų diena - šis sekmadienis. Balsuoti bus galima nuo 7 iki 20 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder