Ir išplaukusieji amžinai yra mylimi

Ir išplaukusieji amžinai yra mylimi

Ketvirtadienį Kopgalyje, prie drąsos ir laisvės paukščio "Albatroso" paminklo, susirinkusi Klaipėdos jūrininkų bendruomenė prisiminė nuskendusius laivus ir žuvusius Lietuvos jūrininkus.

Lietuvos jūrininkų sąjungos nario Romo Tijūnėlio surinktais duomenimis, nuo tarpukario iki šių laikų iš jūros negrįžo apie 300 Lietuvos jūrininkų. Visi jie buvo pagerbti tylos minute, prie paminklo padėti gėlių vainikai jiems atminti, iškeltos Klaipėdos ir Kopgalio vėliavos, muzikinę programą paruošė Karinių jūrų pajėgų orkestras.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, jog Jūros šventė prasideda nuo tokios prasmingos ceremonijos. "Visi išplaukusieji yra mylimi ir laukiami Klaipėdoje", - užtikrino jis.

Jūrų kapitonų asociacijos narys Sigitas Šileris pabrėžė, kad šiandien kiekvienas jūrininkas gali didžiuotis savo profesija.

"Aš tikiu, kad dar daug klaipėdiečių kartų nešios baltas kepures, dėvės juodą uniformą ir bus labai gerbiami Klaipėdos ir Lietuvos žmonės", - teigė jis.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus teigimu, laivai pasaulyje labai stipriai keičiasi ir jų modernizacija leidžia užtikrinti jūrininkų saugumą.

"Tikėkimės, kad daugiau netekčių neturėsime, kad nereikės stovėti nuleidus galvas ir apraudoti mūsų žmones, kurie paaukojo savo gyvenimą šiai profesijai", - vylėsi jis.

Po ceremonijos jūrininkų bendruomenei buvo pristatyta nauja Lietuvos jūrų muziejaus paroda "Ilgas reisas", įsikūrusi didžiausiame muziejaus eksponate - praėjusio amžiaus vidurio vidutinio žvejybos tralerio "Dubingiai" triume.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder