Investicijos gatvei, tiltui ir sportui

Investicijos gatvei, tiltui ir sportui

Klaipėdos miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas be didesnių diskusijų pritarė trims dideliems uostamiesčio infrastruktūros gerinimo projektams: kelio Klipščiai-Tauralaukis rekonstrukcijai, Bastionų tilto statybai ir Futbolo mokyklos konversijai.

Komiteto nariai vienbalsiai pritarė Klaipėdos savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) bendradarbiavimo projektui, kurio metu bus rekonstruotas valstybinės reikšmės rajoninis kelias Nr. 2250 Klipščiai-Tauralaukis.

Pagal projektą planuojama 2016-2018 metais rekonstruoti 1 430 m ilgio kelio ruožą. Po rekonstrukcijos 2 eismo juostų gatvė bus paplatinta iki 4 eismo juostų ir atitiks B kategorijos gatvėms keliamus reikalavimus, bus įrengta skiriamoji juosta. Abiejose kelio pusėse bus įrengti pėsčiųjų takai, viešojo transporto sustojimo vietos, vienoje pusėje bus nutiesti dviračių takai.

Keturšalės sankryžos bus reguliuojamos šviesoforais, bus įrengti greičio slopinimo kalneliai. Pajūrio ir Klaipėdos gatvių sankirtoje bus įrengta žiedinė sankryža.

Planuojama, kad viso projekto vertė bus apie 5,6 mln. eurų. Klaipėdos savivaldybė investuos į šį projektą apie 3,2 mln. Eur, LAKD - apie 2,4 mln. Eur.

Kitas didelės apimties investicinis projektas, kurį jau rašyta nekart - "naujo tilto su pakeliamu mechanizmu per Dangę statyba ir prieigų sutvarkymas". Kitaip sakant - Bastionų tilto, sujungsiančio Danės ir Bangų gatves, statyba.

Tikimasi, jog tiltas tarnaus kaip senamiesčio apylanka, kuria būtų galima nukreipti Biržos tiltui, Tiltų ir Pilies gatvėms tenkančius transporto srautus. Pakeliamasis tilto mechanizmas sudarys galimybę pramoginei laivybai upe. Sykiu bus sutvarkyta Dangės upės krantinė (abiejose upės krantinėse bus įrengti dviračių ir pėsčiųjų takai, apšvietimas).

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete tilto statybos projektui nepritarė Laisvūnas Kavaliauskas. Jo nuomone, "tiltas veda į niekur", o pakėlimo mechanizmas esą sumanytas tik siekiant padidinti projekto kainą, nes realiai neva nebus naudojamas.

Kiti komiteto nariai projektui pritarė. Jeigu jį palaimins ir dauguma Tarybos narių, iki gegužės 27 d. bus pateiktas projektinis pasiūlymas Regiono plėtros tarybai, o iki rugsėjo 23 d. - paraiška Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti.

Preliminari šio projekto vertė - per 6,4 mln. Eur, iš jų planuojamos ES lėšos - 5,1 mln., valstybės biudžeto lėšos - beveik 454 tūkst. Eur, Savivaldybės - daugiau nei 868 tūkst. Eur.

Be to, komiteto nariai vienbalsiai palaikė jau beveik dešimtmetį svarstomą uostamiesčio Futbolo mokyklos ir baseinų pastatų konversijos į sporto paslaugų kompleksą projektą. Pagal šį projektą planuojama iš esmės atnaujinti susidėvėjusią Futbolo mokyklos infrastruktūrą.

Šiais metais tikimasi parengti techninį projektą, vėliau rekonstruoti esamą baseino pastatą įrengiant administracines, pagalbines patalpas, daugiafunkcę salę, sutvarkyti futbolo aikštyną su žiūrovine dalimi, įrengti apšilimo aikštę bei 2 universalias sporto aikšteles.

Planuojama, jog būsimas sporto kompleksas tarnaus ne tik Futbolo mokyklos ugdytiniams, bet ir aplinkinių kvartalų gyventojams bei sporto bendruomenei.

Preliminari šio projekto vertė - 4,45 mln. Eur. Iš ES fondų tikimasi gauti 3,7 mln. Eur, 330 tūkst. eurų būtų Savivaldybės investicija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder