Ieškant avarijos priežasties išlindo kiti gedimai

Ieškant avarijos priežasties išlindo kiti gedimai

Šilutės plente ties Statybininkų prospektu ieškoma vietos, kur tiksliai yra trūkęs vamzdis. Gedimas buvo pastebėtas trečiadienį, tačiau tuomet tikslios vietos rasti nepavyko. Užtat apie save priminė susidėvėjusios sklendės.

Trečiadienį Šilutės plente ties 60-uoju numeriu pažymėtu namu po žeme trūko vandentiekio vamzdis. Pasak bendrovės "Klaipėdos vanduo" dispečerinės vadovo Mariaus Martinaičio, tą pačią dieną specialistai atkasė Šilutės plente dalį vamzdžio, deja - ne toje vietoje, kur jis buvo trūkęs.

"Atkasus buvo pastebėta, kad vanduo sunkiasi ir per sklendę, todėl ketvirtadienį buvo nuspręsta tą sklendę pakeisti. Ketvirtadienį pradėjus ruoštis keitimo darbams ir pradėjus užsukti vandenį, jis per sklendę pradėjo veržtis stipria srove - todėl reikėjo skubiai toje vietoje uždaryti vandentiekio liniją", - darbų eigą nupasakojo M. Martinaitis.

Tad ketvirtadienio vakare maždaug nuo 17 val. iki 19.30 val. buvo likviduojami avarijos padariniai, o vandens tiekimą visiems toje teritorijoje esantiems namams pavyko atnaujinti tik apie 23 val.

Pasak M. Martinaičio, be vandens kurį laiką turėjo pakentėti 12 pastatų gyventojai.

"Dabar specialiais prietaisais bandome nustatyti tikslią vietą, kur yra trūkęs vamzdis. Ketvirtadienį dar paaiškėjo, kad viena sklendė nenori užsidaryti, tad numatytas ir jos keitimas. Tačiau, matyt, tuos darbus darysime naktį, kad žmonėms būtų kuo mažiau nepatogumų. Ta vieta gana probleminė, nes Šilutės plentu vyksta intensyvus eismas, tad kasinėjimo darbai turi būti labai apgalvoti ir suderinti su rangovais, kad danga būtų kuo operatyviau atstatyta", - pasakojo "Klaipėdos vandens" atstovas.

Jis žadėjo, kad darbai bus organizuojami taip, kad šalia gyvenantiems žmonėms nereikėtų valandų valandas būti be vandens.

Ar dėl šios vandentiekio vamzdyno avarijos kaltas spustelėjęs šaltukas, jis nesiryžo vertinti.

"Žinoma, žiemą paprastai tokių avarijų padaugėja, tačiau viskas vyksta po žeme, tad iš pirmo žvilgsnio nustatyti priežastį sunku", - sakė M. Martinaitis.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder