Į Lėbartus - ilgi autobusai vos ne kas 5 minutes

Į Lėbartus - ilgi autobusai vos ne kas 5 minutes

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas sako, kad, atsižvelgiant į pernai metų pamokas, šiemet stengtasi geriau organizuoti per Vėlines klaipėdiečių vežimą į kapines. Lapkričio 1 d. į Lėbartų kapines veš net 19 ilgųjų autobusų.

Po truputį didinti autobusų, važiuojančių į Lėbartų kapines, skaičių KKT pradėjo jau praėjusią savaitę. Savaitgalį važiavo daugiau 11 maršruto autobusų į Lėbartų, o 17 ir 18 maršrutų autobusų - į Joniškės kapines. Sekmadienį buvo geras oras, tad važiuojančiųjų į kapines srautas buvo padidėjęs. Pasak A. Samuilovo, savaitę prieš Vėlines ir savaitę po būna didesni važiuojančiųjų į kapines srautai.

Antradienį ir trečiadienį į kapines veš papildomi 11,17,18 maršrutų ir specialiai Vėlinėms skirto 111 maršruto į Lėbartus autobusai.

Eismo organizavimas Lėbartų kapinių zonoje. VšĮ "Klaipėdos keleivinio transporto" schema.

Didžiausio piko kaip visada transportininkai tikisi lapkričio 1 d. Tądien važiuos ir papildomi dabartinių maršrutų autobusai, ir papildomo 111 maršruto autobusai į Lėbartus, o 99 maršruto - į Joniškes, ir 117 maršruto autobusai - į abejas kapines. 117 autobusas važiuos nuo ligoninės pro Joniškės kapines, Palangos plentu iki Lėbartų ir grįš atgal.

A. Samuilovo teigimu, į Joniškės kapines lapkričio 1 d. važiuos devyni 99 maršruto autobusai, neskaičiuojant 17 ir 18 maršrutų autobusų, o į Lėbartus - 20 papildomų 11 ir 111 maršrutų autobusų, iš kurių devyniolika bus ilgi. Pernai važiavę trys trumpi autobusai kėlė daugiau problemų nei sprendė. Planuojama, kad arba 11, arba 111 autobusas važiuos 5-6 minučių intervalu. Paties maršruto intervalas bus iki 10 minučių.

Eismo organizavimas Joniškės kapinių zonoje. VšĮ "Klaipėdos keleivinio transporto" schema.

"Intervalą mes skaičiavome pagal eismo tvarkaraštį. Jeigu bus kokių nors trukdžių, jis gali "sugesti". Pernai pasimokę, surinkome visus ilgus autobusus ir juos paleisime Lėbartų kryptimi. Tai daroma todėl, kad daugiau žmonių būtų galima pervežti piko metu. Kelių pralaidumas nebeleidžia dar labiau didinti transporto srauto į Lėbartus. Tik klausimas, ar autobusai neįstrigs. Jeigu 11-12 val. bus didžiulis pikas, gali tekti ir autobuso ilgiau palaukti, ir važiuoti labiau susigrūdus", - sakė A. Samuilovas.

Pasak jo, transporto kamščių problemą jau kokie šešeri metai sąlygoja vienpusis eismas Lėbartuose. "Mes ne prieš lengvuosius automobilius, jeigu jie veža daug žmonių ir važiuoja pagal suderintas schemas. Eismas bus reguliuojamas tiek į Joniškės, tiek į Lėbartų kapines, kad galėtų pravažiuoti viešasis transportas. Jeigu kas nors nesugalvos važiuoti ne pagal ženklus, bet kur pamesti mašiną, mūsų autobusai turėtų pravažiuoti. Užteks kelių ar net vieno nedrausmingo vairuotojo, kad viskas pradėtų strigti", - aiškino A. Samuilovas."

Pasak jo, lapkričio 2-4 d. dar važiuos papildomi tiek 11-ojo, tiek 18-ojo maršruto autobusai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder