Į Klaipėdos mokyklas sugrįžo 140 vaikų

Į Klaipėdos mokyklas sugrįžo 140 vaikų

Vaikams, kurie neturi sąlygų mokytis namuose ar patiria mokymosi sunkumų pandemijos metu, yra sudarytos sąlygos mokytis nuotoliniu būdu švietimo įstaigose. Vyriausybės sprendimas įsigaliojo jau sausio 21 d., tad namuose mokytis sąlygų neturintys vaikai į mokyklas jau sugrįžo praėjusią savaitę.

Antradienio duomenimis, Klaipėdos mokyklose mokosi 53 penktų-aštuntų klasių mokiniai, neturintys sąlygų mokytis namuose ar patiriantys mokymosi sunkumų.

"Daugiausiai jie yra dėl to, kad Vaiko gerovės komisija nusprendė juos kviesti į mokyklas tam, kad iš mokyklų jie galėtų jungtis į pamokas, nes namuose patiria mokymosi sunkumų. Vienas kitas tarp jų yra ir turintis specialiųjų poreikių. Tokiems vaikams geriau jungtis į pamokas iš mokyklos, nes mokymosi sunkumų jie patiria dėl įvairių sutrikimų", - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė.

Klaipėdos miesto gimnazijose yra 4 mokiniai, kurie į nuotolinį mokymąsi jungiasi iš mokyklų. Pasak V. Bubliauskienės, trys gimnazistai yra nemotyvuoti ir jiems geriau ateiti į mokyklą, nes tada yra didesnė tikimybė, kad jie dalyvaus pamokose, o vienas iš jų turi specialiųjų poreikių, tad jam yra reikalinga pagalba prisijungti prie pamokų.

Taip pat dėl skirtingų priežasčių mokyklas lanko ir 83 pradinių klasių mokiniai.

"Viena dalis vaikų yra tie, kurių tėvai dirba ir negali pasiimti nedarbingumo pažymėjimų, nes turi dirbti iš darbo vietų, o kita dalis - specialiųjų poreikių vaikai, kuriems reikalinga ne tik pagalba atliekant užduotėles, bet ir prisijungiant. Vienas kitas pradinukas ateina į mokyklą ir dėl situacijos šeimoje. Namuose vaikams nėra galimybės prisijungti į pamokas, tad jie yra kviečiami į mokyklą", - tikino V. Bubliauskienė.

Sprendimą, kurie vaikai nuotoliniu būdu mokysis mokyklose, priima mokyklų vaiko gerovės komisijos, tačiau yra atvejų, kai dėl mokyklos lankymo kreipiasi ir mokinių tėveliai.

"Būna, jog kreipiasi tėvai, bet dažniausiai vaiko gerovės komisija nusprendžia, kad reikia vaiką kviesti į mokyklą, nes šeima yra probleminė, priklauso rizikos grupei, o ir prisijungimas prie nuotolinio mokymosi rodo, jog esama problemų. Taip pat būna atvejų, kai pasiūloma mokytis mokykloje, tačiau šeima atsisako", - sakė V. Bubliauskienė.

Mokyklose vaikai nėra paliekami vieni, jiems dažniausiai padeda mokytojų padėjėjai, informacinių technologijų specialistai ar net mokyklų direktorių pavaduotojai. Taip pat atsakingi asmenys rūpinasi ir mokinių maitinimo klausimu.

"Mokyklose yra darbuotojai, kurie padeda išspręsti maitinimo problemą. Ten, kur yra daugiau vaikų, jie užsako maistą, kurį atveža tiekėjai, arba maistas gaminamas vietoje, taip pat yra galimybė ir pašildyti atsineštą maistą. Mokyklos kol kas puikiai tvarkosi", - tikino V. Bubliauskienė.

Pasak Švietimo skyriaus patarėjos, mokinių, lankančių mokyklas, skaičius kiekvieną dieną keičiasi. Pirmadienį buvo 26 penktų-aštuntų klasių mokiniai, o antradienį šis skaičius išaugo iki 53.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder