Į Klaipėdą grįžus smarvei, specialistus užplūdo skambučių lavina

Į Klaipėdą grįžus smarvei, specialistus užplūdo skambučių lavina

Į uostamiestį grįžo smarvė. Sekmadienį pietinės Klaipėdos dalies gyventojai vėl pajuto nemalonius kvapus. „Kentėsime ir toliau“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašė klaipėdiečiai.

Vėl kentė smarvę

Uostamiesčio gyventojai teigė, kad smarvė buvo justi Vingio, Bandužių, Šiaulių gatvėse. Itin nemalonius kvapus klaipėdiečiai pasakojo patyrę išvykę iš Laukininkų.

„Smirdi, nors net langai uždaryti“, - stebėjosi vienas klaipėdietis, apie savo bėdą papasakojęs „Facebook“ sukurtoje grupėje „Pietinė Klaipėda smirda“.

„Sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja kuo dažniau vėdinti patalpas, o Klaipėdoje, deja, to padaryti neįmanoma“, - nusivylimo neslėpė kitas internautas. 

Užplūdo skambučiai

Klaipėdos miesto Tarybos narė Ligita Girskienė sakė, kad nemalonius kvapus dažniausiai kenčia Šilutės plento, Statybininkų prospekto, Smiltelės gatvės gyventojai. 

„Žmonės skundėsi ir Rimkuose“, - sakė L. Girskienė. 

Dar praėjusiais metais eiseną, kuria siekta paskatinti atsakingų valdžios institucijų kovą su jau bene dešimtmetį uostamiestį alinančia smarvės problema, rengę klaipėdiečiai vylėsi, kad kvapų krizė bent iš dalies bus išspręsta prokurorams šiais metais paskelbus apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ galimo gamtos teršimo, tačiau, regis, šios viltys dužo. 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimondas Grigaliūnas „Vakarų ekspresui“ patvirtino, kad buvo gauti skambučiai žodžiu dėl smarvės. 

Į šiuos skundus sureaguota, nors centras dabar priešakinėse linijose kovoja su koronavirusu, tad žmonių yra nedaug. Bet vis dėlto duotas nurodymas išsiaiškinti ir pažiūrėti, ar išties įmonės, kurios galėtų teršti, skleidžia kvapus. 

Kurs svetainę

Tuo metu politikė L. Girskienė sako, kad šalyje nuo praėjusio mėnesio paskelbus karantiną, klaipėdiečiai nebežino, kur skambinti ir registruoti nemalonius kvapus.

Ji teigė, kad planuojama sukurti interneto tinklalapį, kuriame Klaipėdos gyventojai galėtų registruoti nemalonius kvapus. 

Anot jos, vėliau skundai pasiektų Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą. 

L. Girskienė sakė besitikinti, kad šiais metais kvapų krizė rims, tiesa, kad smarvė visiškai dings, ji teigė netikinti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder