Į Klaipėdą grįžo knygų mugė

Į Klaipėdą grįžo knygų mugė

"Turiu jums pranešti, kad uraganas, nusiaubęs Haitį ir besiartinantis prie Kubos ir JAV, pakeitė kryptį ir užklupo Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešąją biblioteką. Ačiū Dievui, kad šis uraganas nesivadina Metju, o vadinasi Klaipėdos knygų muge", - ketvirtadienį sveikindamas jau ketvirtosios Klaipėdos knygų mugės dalyvius šmaikštavo bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

Šiais metais mugėje dalyvauja dar daugiau mažųjų knygų leidyklų nei anksčiau - net 21. J. Šikšnelis linkėjo bibliotekos lankytojams užsukti apžiūrėti mugės dalyvių siūlomų leidinių, rasti sau patinkantį, nusipirkti ir, svarbiausia, skaityti. Sykiu leidėjams linkėta iš mugės grįžti tuščiomis dėžėmis.

Dalyvius sveikinęs Lietuvos mažų ir vidutinių leidėjų asociacijos prezidentas Sigitas Ladukas priminė viešojoje erdvėje matomą reklamą, kurioje teigiama, kad biblioteka yra pasaulio išmintis. Pasak S. Laduko, biblioteka yra dar ir žmonės, kurie dirba joje, bei tie, kurie į ją ateina.

O mugės atidaryme žmonių buvo nemažai - jie apžiūrinėjo, rinkosi knygas sau bei artimiesiems, net skambino telefonu pasitikslinti, ar tas žmogus kartais tokios ir tokios knygos neieškąs. Pasirinkti yra iš ko - mokslinė, akademinė literatūra lietuvių, anglų kalbomis, mokomoji literatūra, knygelės vaikams, romanai, istorinės, pažintinės knygos, leidiniai apie sveiką gyvenseną ir t. t.

Mugėje sukosi ir jaunimo. Leidyklos jaunuolius gundė ne tik gana įkandamomis knygų kainomis, bet ir originaliais pristatymais. Štai dviem paauglėms vienos leidyklos atstovė siūlė keletą romanų užsimindama, kad aprašoma "tokia meilė, kad net saldu skaitant".

Knygų mugėje, vyksiančioje dar penktadienį ir šeštadienį - ne tik leidiniai, bet ir knygų pristatymai, diskusijos apie literatūrą, edukacinių žaidimų pristatymas, kūrybiniai seminarai ir kt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder