Į kalėdinę mugę - su respiratoriumi

Į kalėdinę mugę - su respiratoriumi

Aktyvūs klaipėdiečiai taršos problemų neleidžia pamiršti ir prieš pat šventes. Didžiojoje kalėdinėje Klaipėdos mugėje būrelis visuomenininkų apsipirko dėvėdami specialiai pasiūtus respiratorius su užrašu "Aš - Klaipėda".

"Tai tylaus protesto atributika. Skatindami klaipėdiečius dėvėti šią atributiką viešuose renginiuose, siekiame atkreipti visuomenės, šalies žiniasklaidos ir Vyriausybės dėmesį į Klaipėdos miesto taršos problemas, kurios nesprendžiamos jau daugelį metų", - sako viena iš akcijos organizatorių - asociacijos "Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją" vadovė  Alina Andronova.

Klaipėdos bendruomenių asociacijos valdybos pirmininkas Gintaras Ramašauskas pasakojo, kad užrašu  "Aš Klaipėda" norima pabrėžti, kad būtent čia gyvenantys žmonės ir yra Klaipėda.

Tai jau ne pirmas renginys uostamiestyje, kai jame dalyvauja tokias specialias veido kaukes dėvintys klaipėdiečiai.

"Čia tik pradžia. Ir kitus klaipėdiečius skatinsime viešuose renginiuose dalyvauti dėvint tokias kaukes, kol Klaipėdoje nebus išspręstos smarvės, chromo, geležies rūdos, triukšmo ir transporto taršos problemos. Matome, kad žmonės mus palaiko. Norintiems prisijungti - duodame tokią kaukę", - sako A. Andronova.

Prie šios akcijos taip pat jungiasi Všį Veiklių mamų klubas Klaipėdoje, „Vaivorykštės tako“  gimnazija ir Marių bendruomenė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder