Hidrauliniai bandymai patvirtino, kad remonto reikės

Hidrauliniai bandymai patvirtino, kad remonto reikės

Pietinėje Klaipėdos dalyje vykę hidrauliniai šilumos trasų bandymai sukėlė įtarimų dėl šilumos trasų patikimumo Žvejybos uosto rajone.

Pirmieji karšto vandens lašai didžiąją dalį pietinės miesto dalies gyventojų turėjo pasiekti jau ketvirtadienį. Pasak įmonės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovo pavaduotojo Arūno Smagurio, bus dedamos visos pastangos, kad savaitgalį karštu dušu galėtų džiaugtis kiek įmanoma daugiau šioje miesto dalyje gyvenančių klaipėdiečių, o galbūt net ir visi.

Anot jo, dideli vandens nutekėjimai buvo pastebėti keturiuose kvartaluose. Didžioji dalis - Žvejybos uosto rajone tarp Taikos prospekto, Minijos, Naikupės ir Kalnupės gatvių. Šiame ruože net trys kvartaliniai įvadai rodė nutekėjimą.

"Kiek nustebino, nes Žvejybos uoste nėra pačios seniausios ar prasčiausios trasos. Bet, matyt, yra ir čia netinkamų ruožų. Kol kas priežastys neaiškios, kodėl teka vanduo, gali būti ir statybinis brokas ar komunikacijų tiesimo metu padarytos klaidos. Dabar aiškinamės", - pasakojo A. Smaguris.

Taip pat didelis vandens nutekėjimas buvo stebimas Žardininkų bei Reikjaviko gatvėse esančiame įvade.

"Taip pat radome defektinę vietą jungiamojoje magistralėje Smiltelės gatvėje, tarp Vingio gatvės ir Taikos prospekto. Bet šis defektas buvo pastebėtas pačią pirmą hidraulinių bandymų dieną, todėl iki vakar jį buvo spėta pašalinti. Be to, būtent šioje vietoje maždaug liepos mėnesį, kai tik gausime statybų leidimus, yra numatyta kapitalinė rekonstrukcija", - sakė "Klaipėdos energijos" atstovas.

Jo duomenimis, rekonstrukcija planuojama ir Žvejybos uoste, tiesa, kol kas tik Šturmanų bei Poilsio gatvėse esančių tinklų.

Tie namai, kuriems dėl rastų rimtų defektų kurį laiką nebus galima tiekti karšto vandens, bus informuoti atskirai.

Hidrauliniai bandymai kasmet parodo, jog gyvenimas bėga daug greičiau nei didėja piniginėje lėšų, reikalingų trasoms atnaujinti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder