Gyvūnų diena Klaipėdoje: pramogos ir šeimininkams, ir augintiniams

Gyvūnų diena Klaipėdoje: pramogos ir šeimininkams, ir augintiniams

Spalio 6 dieną gyvūnų mylėtojai kviečiami paminėti Pasaulinę gyvūnų dieną. Klaipėdiečių laukia šventė visai šeimai - iškilminga eisena Danės pakrante, brolių pranciškonų gyvūnų laiminimo ceremonija, kinologų, žirgų bei dresūros mokyklų pasirodymai, nemokamos veterinarijos gydytojų konsultacijos, pramogos vaikams ir net šventinis tortas šunims!

Šventę 13 valandą pradės iškilminga eisena nuo Biržos tilto į Danės skverą. Eisenai kelią rodys žirgai, paskui juos rikiuosis broliai pranciškonai ir visi susirinkę klaipėdiečiai su savo augintiniais. Kiekvienas lakstantis keturkojis ar šliaužiantis roplys, pūkuotas ar plunksnuotas gyvūnėlis ras savo vietą dalyvių gretose. O smalsūs šventės žiūrovai turės puikią galimybę stebėti ir grožėtis įvairiausių rūšių augintiniais, pamatyti, kokie gyvūnėliai gyvena dvasininkų, miesto valdžios atstovų, garsių sportininkų, pramogų pasaulio atstovų namuose.

Renginio metu bus prisimenamas ir šv. Pranciškus Asyžietis, kuris visiems geriausiai žinomas kaip gyvūnų globėjas. Tai žmogus, kuris pamokslavo ne tik broliams, pasauliečiams, bet ir padangių sparnuočiams. Juos mylėjo, kalbėjosi su visais gyvūnais ir laimino. Sekdami šio neturtėlio pavyzdžiu, po šventinės gyvūnų ir jų šeimininkų eisenos broliai pranciškonai suteiks palaiminimą šventėje dalyvausiantiems gyvūnams, melsis užtarimo malda.

13.30 val. scenoje prasidės šventinė programa. Pasigrožėti savo paruošta programa kvies Zigmo žirgynas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Lietuvos policijos kinologai, šunų dresūros ir sporto klubas "CRAZYfoxes". Šventės dalyvių laukia daugybė konkursų: rinksime stilingiausią ir paklusniausią augintinį, apdovanosime rečiausią šventės gyvūną.

Esami ir būsimi gyvūnų šeimininkai turės galimybę sužinoti apie tinkamą gyvūnų priežiūrą, mitybą ir dresūrą. Juos konsultuos profesionalūs Vingio veterinarijos klinikos gydytojai, "Papūsk man į uodegą" gyvūnų kirpyklos kirpėjos, gyvūnų globos namų savanoriai, kaniterapijos ir dresūros specialistai.

Mažieji šventės dalyviai galės apsilankyti vaikų erdvėje, kur jų lauks įvairūs personažai, pripučiamos pilys ir daugybė kitų pramogų.

Šventę pabaigsime didžiąja staigmena - tortu jūsų šuniukams!

Spalio 7 dieną, 11 valandą Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje bus aukojamos šv. Mišios už gyvūnų globėjus, šeimininkus ir visus jų mylėtojus.

Pasak UAB "Mars Lietuva" korporacinių reikalų vadovo Mindaugo Rupšio, augintiniai praturtina mūsų gyvenimą.

"Mes savo ruožtu jaučiame pareigą kurti jiems kuo geresnį pasaulį. Smagu, kad mieste atsiranda vis daugiau keturkojams draugams neabejingų bendraminčių, su kuriais galime susiburti ir pasidalinti žiniomis apie atsakingą šeimininkystę, pasidžiaugti augintinių gabumais ir padėkoti jiems už jų bičiulystę. Tokio pobūdžio renginiai primena, kad gyvūnas - šeimos dalis, visateisis mūsų namų gyventojas, tad ir elgtis su juo reikia kaip su šeimos nariu. Kviečiame atvykti drauge su savo šeimos nariais, nepamirštant savo augintinių, ir kartu paminėti "Gyvūnų dieną", - kvietė M. Rupšys.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.facebook.com/events/281303792505609/.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder