Gyventojų siaubas: šiukšles kaupiantys kaimynai

Gyventojų siaubas: šiukšles kaupiantys kaimynai

Penktadienio vakarą nei Klaipėdos miesto savivaldybės specialistai, nei policijos pareigūnai nesiilsėjo. Savivaldybę užplūdo gyventojų skundai dėl girtuokliaujančių ir kitaip ramybę daugiabučiuose drumsiančių asmenų.

Su “šiukšlių kaupiku” kovoja jau dvidešimtmetį

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausieji specialistai Vigandas Jablonskis ir Artūras Ambutas kartu su policijos pareigūnais atliko prevencinį patikrinimą pagal gyventojų skundus dėl viešose vietose girtaujančių asmenų bei triukšmautojų.

Štai Debreceno gatvės 59-ojo daugiabučio gyventoja skundėsi ekstremaliai nevalyvu kaimynu. Anot moters, garbingo amžiaus vyriškis nuolat girtauja, kelia triukšmą ir savo bute neva kaupia įvairias atliekas, rastas gatvėse. Toks vyriškio aplaidumas kaimynams neva kelia diskomfortą: moteris guodžiasi jaučianti neapkenčiamą smarvę. Kaimynė tikina – su „šiukšlių kaupiku“ kovoja jau ištisus 20 metų. „Jis ten ant tiek visko prisikrovęs, kad net netelpa į butą. Miega jis bendro naudojimo patalpose – namo laiptinės balkone“, - netvarkingu kaimynu savivaldybės darbuotojams skundėsi gyventoja.

Nei savivaldybės specialistams, nei Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams patekti į buto vidų ir savo akimis pamatyti neapkenčiamos netvarkos nepavyko, tad darbuotojams šiame name apsilankyti teks dar kartą.

Kaimynystėje - „pusiau įregistruotas“ agresyvus šuo

Girtuokliaujančio kaimyno draugija iš proto veda ir kito daugiabučio gyventojus. Veterinarijos gatvėje esančio 2-ajame daugiabutyje gyvenantys žmonės nebegali daugiau kentėti: savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai gavo pakartotinį skundą dėl nesutramdomo kaimyno. Pasak namo gyventojų, jų kaimynas nelegaliai augina didelį agresyvų šunį, kuris savo lojimu kelia nuolatinį triukšmą ir grėsmę gretimai gyvenantiems mažiems vaikams.

Tačiau tokius skundus buto šeimininkas neigia net griebdamasis už galvos: “Ką jūs šnekat. Netriukšmauja šuniukas mano. Aš nežinau, ko kaimynai nori iš manes”.

Šeimininkas specialistams nepateikė jokių šuns dokumentų ir bandė įrodyti, jog šuo grėsmės aplinkiniams nekelia nors ir yra neskiepytas: “Geras mano šuniukas. Jis loja tik gindamas savo teritoriją. Neskiepytas jis, bet pusiau įregistruotas”, - savo išgalvotą keturkojo augintinio registracijos būdą nupasakojo vyras.

Vyriškio kaimynai laikosi priešingos pozicijos – vyras ne vien augina pavojingą šunį, tačiau dar ir nuolatos girtuokliauja savo namuose, garsiai leidžia muziką ir kitaip triukšmauja, taip trikdydamas kitų gyventojų ramybę nakties metu. “Jis jau visiems labai rimtai atsibodo. Kaip tik šiuo metu vežame skundą į policiją su visos laiptinės gyventojų parašais. Nebegalime kentėti jo keliamo triukšmo. Prisiveda visokių neaiškių personų, geria, triukšmauja – trukdo mums su šeimomis ramiai gyventi”, - triukšmingu kaimynu skundėsi gretimo buto gyventojas.

Neva girtuokliaujantis vyriškis neigė ir šį kaimynų pasipiktinimą, tačiau jam buvo išduotas kvietimas atvykti į Klaipėdos miesto savivaldybę aiškintis dėl susidariusios situacijos.

Prevencinis patikrinimas tęsėsi ne tik daugiabučiuose, bet ir Senamiesčio gatvėse. Viešosios tvarkos prevencijos ir kontrolės skyriaus darbuotojai Jonų kalnelyje aptiko viešai alkoholį vartojančius jaunuolius, kurie išvydę policijos pareigūnus tvirtino: “Kaip ir visa Lietuva – mes geriam alų viešoj vietoj”.

Trys jaunuoliai policijos pareigūnų buvo įspėti, kad toks jų elgesys prieštarauja viešosios tvarkos taisyklėms ir vyrukai buvo priversti išmesti visą su savimi turėtą “turtą” – dvi skardines alaus. “Keturis eurus išmečiau”, - apgailestavo vienas taisyklių pažeidėjų.

Tikslas – ne nubausti, o įspėti

Savivaldybės tarnautojai pentadienio vakarą baudė ir draudžiamose vietose automobilius palikusius vairuotojus. Tokių atsirado ne vienas – Sukilėlių gatvėje kelio ženklinimo nepaisė trys, o jaunimo pamėgtame Kruizinių laivų terminale savo automobilius neleistinoje vietoje paliko net 10 vairuotojų. Visiems jiems buvo surašyti baudų protokolai. 

Prevencinį gatvių reidą atlikę specialistai teigia, kad tokių patikrinimų pagrindinis tikslas yra ne nubausti pažeidėjus, o stengtis, kad viešosios tvarkos taisykles pažeidžiančių asmenų sumažėtų.

“Mūsų tikslas yra ne nubausti pažeidėjus, o juos įspėti”, - “Vakarų ekspresui” patikrinimą komentavo Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Vigandas Jablonskis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder