Gyvenamiesiems namams apsileidėlių etiketės neklijuojamos

Gyvenamiesiems namams apsileidėlių etiketės neklijuojamos

Jau kelerius metus Mokyklos gatvės rajone tarp gražiai sutvarkytų privačių namų tarsi vaiduoklis rymo apleistas namas. Jis aptvertas tvora, grėsmės aplinkiniams lyg ir nekelia, bet gadina vaizdą ir nuotaiką kaimynams. Tačiau Savivaldybės atstovai sako, kad grožis įstatymais nėra apibrėžtas.

Į redakciją paskambinęs ponas Albertas priekaištavo, kad apie įvairius apleistus pastatus ir teritorijas žiniasklaida nuolatos informuoja, bet nė karto neužsiminė apie Žemaičių ir Jotvingių gatvių kampinį namą, irgi tapusį vaiduokliu. Jis teiravosi, kur jam reikėtų kreiptis, kad kas nors juo užsiimtų.

"Mums čia gyvenantiems pastatas atrodo tragiškai. Ir kiek jau metų jis stovi. Dabartinis savininkas išpirko jį iš "pijokų", bet iki šiol nieko nedaro. Visi namai aplinkui gražūs, o šitas liko kaip koks šašas. Girdėjau, kad dabartinis savininkas norėjo jame įsteigti svečių namus, bet, atrodo, jam neleido, tai namas taip ir stovi, jau ir griūti pradėjo: stogo čerpės suskilusios, sienos ir langai antrame aukšte išdaužyti. Gerai dar, kad "bomžai" jame neįsikūrė. Gal todėl, kad jis yra aptvertas tvora, kad šalia gyvena žmonės", - skundėsi skaitytojas.

Savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus teigimu, šio apleisto namo savininkas yra fizinis asmuo V. S. (pavardė redakcijai žinoma). Tame name anksčiau buvo du butai, kuriuos šis asmuo išpirko. G. Pociaus žiniomis, V. S. 2013 m. buvo pasirengęs pastato rekonstrukcijos projektą, gavo leidimą, bet jau daugiau kaip porą metų nieko nedaro.

Savivaldybės atstovo teigimu, gyvenamosios paskirties pastatai netrauktini į apleistų statinių sąrašą, nes jie neapmokestinami nekilnojamojo turto mokesčiu. Pasak G. Pociaus, tokiems statiniams techninės priežiūros reikalavimai yra supaprastinti ir pats savininkas yra atsakingas už pastato būklę bei techninę priežiūrą.

"Jeigu žmonėms niekas ant galvų nekrenta, ką mes galime pasakyti savininkui, kad negražu? Grožis įstatymais nėra apibrėžtas. Jeigu tame name būtų šiukšlynas, veistųsi graužikai, plintantys aplinkui, galbūt būtų pagrindo nubausti už sanitarijos ar Miesto tvarkymo taisyklių pažeidimą", - sakė skyriaus vedėjas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder