Griaus tik neremontuotą dalį

Griaus tik neremontuotą dalį

Miesto pinigus akylai skaičiuojantys klaipėdiečiai atkreipė dėmesį, kad galbūt raudonų plytų tvorą Herkaus Manto gatvėje remontuojantys darbininkai daro nereikalingą darbą ir tvarko tą tvoros dalį, kurią planuojama griauti. Savivaldybės atstovai tikina, kad situacija kontroliuojama.

Visai neseniai šalia tvoros įsikūrę savanoriai kreipėsi į Savivaldybės Saugaus eismo komisiją, kad jiems būtų leista nugriauti dalį raudonųjų plytų tvoros. Aiškinta, kad ties įvaža į Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės teritoriją esanti tvora riboja matomumą iš teritorijos išvažiuojantiems automobiliams, todėl kyla eismo įvykių grėsmė. Dauguma komisijos narių sutiko, jog tvorą iš tiesų būtų galima sutrumpinti vienu ar pora metrų arba bent sumažinti jos aukštį. Juolab kad griovimo darbus žadėjo atlikti patys kariai.

Tačiau būtent toje vietoje dabar pradėjo plušėti darbininkai, atnaujinantys apdailos plytas.

Savivaldybės administracijos Ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda patikino, kad tikrai niekas pinigų neleis veltui švaistyti.

"Pats šiandien važiavau pažiūrėti - darbai vyksta šiek tiek toliau. Griauti ketinama nedidelę atkarpą, vos vieną ar du metrus tvoros, tad toje vietoje niekas plytelių ir neklijuos. Šiandien skambinau kariškiams pasiteirauti, kodėl jie delsia ir negriauna jiems trukdančio tvoros ruožo, juk leidimas duotas. Telefonu atsiliepęs darbuotojas žadėjo pasiaiškinti su vadu, bet atsakymo, kada vyks darbai, dar neturiu", - antradienį pasakojo L. Dūda.

Šis remontas palaipsniui vyksta jau keletą metų. Pernai tam buvo skirta 42 tūkst. eurų. Už šią sumą buvo pakeista 212 kv. m mūro ir impregnuoti 625 kv. m tvoros. Šiemet pavasarį buvo atlikta darbų dar už 48 tūkst. eurų.

"Kiek šiemet teks dar papildomai sumokėti, paaiškės, kai rangovai pateiks sąskaitą. Darbai jau greitai turėtų būti baigti. Dirbama tik ten, kur nustatytas tvoros irimas. Dabar keičiamos dar sovietiniais laikais klijuotos plytos. Statybininkams mokame pagal įkainius už kvadratinį metrą", - sakė L. Dūda.

Sprendimas remontuoti tvorą keičiant susidėvėjusias plytas buvo priimtas prieš aštuonerius metus. Tuomet valdžia neturėjo tiek lėšų, kad atnaujintų visą sieną, tad nuspręsta plytas keisti etapais. Teigiama, kad dabar sienoje mūrijamos plytos visai kitokios kokybės, ilgaamžės. Žadama, kad jos laikys ilgiau nei 25 metus. Be to, naudojama papildoma priemonė - senosios plytos impregnuojamos, taip uždaromos jų poros, kad į jas nepatektų vanduo, nesusidarytų ledas ir nebūtų pažeidžiama struktūra.

Pati tvora yra betoninė, keraminės plytos yra tik dekoratyvinės ir dengia apie 3 tūkst. kv. m plotą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder