Greitajai pagalbai - naujas automobilis

Greitajai pagalbai - naujas automobilis

Po dešimtmečio pertraukos Klaipėdos savivaldybė uostamiesčio greitosios medicinos pagalbos (GMP) stočiai padovanojo naują automobilį.

Klaipėdos GMP vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis teigė, kad tarnybos veikla remiasi trimis "banginiais": kvalifikuotu personalu, tinkama ryšių sistema ir transportu.

"Automobiliai per metus nuvažiuoja iki 60-70 tūkstančių kilometrų, tad po penkerių metų jie, nors ir važiuoja, bet tampa nebesaugūs pacientams. Taigi, kas penkerius metus automobilius reikia būtinai keisti, todėl kiekvienas dovanų gautas ar mūsų pačių įsigytas automobilis yra didžiulė parama", - kalbėjo R. Juodviršis.

Jis prisiminė, kad paskutinį kartą automobilių Savivaldybė dovanojo 2004-2006 metais. Tuo laikotarpiu GMP stotis gavo 5 naujus automobilius. Šiuo metu jie jau nuvažiavę per 500 tūkst. kilometrų ir greitai gatvėmis nebevažinės.

Trečiadienį medikams įteikta Savivaldybės dovana - GMP automobilis "Iveco" - kainavo apie 80 tūkst. eurų. Tačiau investuoti dar reikės - reikalinga nepigi medicininė įranga. Pavyzdžiui, defibriliatorius kainuoja apie 25 tūkst. eurų, specialus krūtinės masažuoklis - apie 15 tūkst. eurų. Reikės ir kardiografų, kitos reikalingos skubios medicininės pagalbos priemonių.

Iš viso šiuo metu Klaipėdos GMP stotis turi 17 automobilių, kasdien dirba 10,5 brigados - 2 Palangoje, o likusios - Klaipėdoje.

"Automobilių parkas šiuo metu yra tikrai neblogas, nes užpernai įsigijome du automobilius, pernai - taip pat du, šiemet du įsigijome patys ir dar vieną gavome iš Savivaldybės. Tad tos mašinos, kurios važiuoja pas pacientus, yra tikrai geros būklės, o atsarginės yra padėvėtos, bet dar važiuojančios ir mums reikalingos", - pasakojo R. Juodviršis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder