Grafičiai vis dėlto gali būti menas

Grafičiai vis dėlto gali būti menas

Piešiniai ant pastatų sienų - menas ar ne? Miesto valdžios atstovai yra ne kartą pareiškę, kad tai su menu nieko bendro neturi, tačiau šią poziciją paneigė davę leidimą dažų flakonais nupurkšti didžiausią plotą Klaipėdoje.

Amžiną diskusiją vėl atgaivino piešinys, birželį nupieštas ant Pilies gatvės 6-ojo namo: klaipėdietiškų motyvų fone pavaizduoti garsūs džiazo muzikantai. Šis piešinys pristatytas kaip XX Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorių bei rėmėjų dovana miestui.

4 metrų aukščio ir 14 metrų ilgio piešinys yra neabejotinai didžiausias Klaipėdoje, viešoje erdvėje sulaukta įvairių jo vertinimų.

"Valdžiai galima, tautai - ne", - tokia frazė turbūt geriausiai apibūdintų kai kurių miestiečių supratimą apie šį kūrinį, mat ne vienas klaipėdietis jį palygino su kitais piešiniais ant namų sienų - esą yra ir buvo gražesnių.

Ne taip lengva

Tačiau teigiama, kad piešinys Pilies gatvėje - ne miesto valdžios, o džiazo festivalio organizatorių sumanymas, kelias nuo idėjos iki jos įgyvendinimo - ilgas ir ne toks lengvas.

"Reikia turėti pastato savininko leidimą, piešinio maketą, jį derinti su savivaldybe. Procedūra labai sudėtinga, daug popierizmo, galėtų būti paprasčiau.

Tos freskos galėjo ir nebūti, jai pritarta tik vieno balso persvara", - pasakojo organizacijos vadovė Inga Grubliauskienė.

Visą straipsnį skaitykite trečiadienio, rugpjūčio 13 d., dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder