Ginčai dėl pušelių baigėsi spygliuočių naudai

Ginčai dėl pušelių baigėsi spygliuočių naudai

Nuo šiandien Klaipėdos centre pradeda veikti dar vienas prekybos centras - "Vaiva". Atidarymo nuotaikos neužtemdė ir prieš keletą savaičių valdiškuose koridoriuose virusios diskusijos apie tai, ar šalia rekonstruoto pastato pasodinta tinkama augmenija.

Dar balandžio pabaigoje kai kuriems miesto aplinka besirūpinantiems politikams užkliuvo šalia rekonstruotos "Vaivos" pasodintos pušelės. Jų nuomone, reprezentacinėje miesto vietoje tokiems medžiams - ne vieta.

Buvo teigiama, jog pagal projektą prie prekybos centro turėjo augti kūginiai raudonieji klevai.

Dėl šio fakto buvo netgi surašytas tarnybinis pranešimas miesto Savivaldybės administracijos direktoriui. Buvo gąsdinama, kad dėl tokių augalininkystės improvizacijų "Vaivos" savininkams nepavyks priduoti pastato.

Galų gale paaiškėjo, kad tai buvo tik audra stiklinėje, ir daugelio miestiečių simpatijas jau pelniusios pušaitės nebus išrautos.

"Visgi paaiškėjo, kad pušelės toje vietoje gali augti. Buvo susirinkę urbanistikos, architektūros bei leidimų išdavimo specialistai, kurie ir nusprendė, kad tai - neesminis projekto pakeitimas ir jis yra galimas", - jokių pretenzijų dėl pakeistos medžių rūšies vakar sakė nebeturintis Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Naujai duris atvėrusioje "Vaivoje" įsikūrė prekybos centras "Maxima", "Omnitel" salonas, vaistinė, antrajame aukšte - kitos komercinės patalpos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder