"Gimiau nerūkantis": pasveikintos 9 šeimos

"Gimiau nerūkantis": pasveikintos 9 šeimos

Penktadienį Klaipėdoje jau 5 metus iš eilės vyko tradicinė akcija "Gimiau nerūkantis".

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai kartu su Klaipėdos savivaldybės ir Klaipėdos universitetinės ligoninės atstovais surengė jau tradicine tapusią akciją "Gimiau nerūkantis“. Ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriuje apsilankę svečiai sveikino šeimas, kurios gegužės 31 d., kai minima Pasaulinė diena be tabako, susilaukė mažylių.

"Šiemet pasveikinome 9 šeimas, kurios susilaukė 5 mergaičių ir 4 berniukų. Šiemet nepasitaikė nė vienos dvynukų poros. Visoms šeimoms buvo įteiktos mažos dovanėlės - kūdikiams skirti marškinėliai su užrašu "Gimiau nerūkantis", specialūs diplomai, taip pat - Visuomenės sveikatos biuro dovanėlės ir Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriaus dovanos - vaiko knyga, įvairi naudinga literatūra", - pasakojo Visuomenės sveikatos biuro atstovė Aušra Agintaitė.

Akcijos organizatoriai visoje Lietuvoje naujagimių tėvams primena, kad augdami vaikai perima tėvų elgesio modelį ir rūkančių tėvų vaikai patys dažniau pradeda rūkyti. Tad norima apsaugoti dabartinę ir būsimas kartas nuo tabako vartojimo sukeliamų sveikatos, socialinių, aplinkos ir ekonominių problemų bei priverstinio kvėpavimo tabako dūmais užterštu oru.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder