Geriname šiukšlių rūšiavimo planus

Geriname šiukšlių rūšiavimo planus

Uostamiesčio valdininkai netveria džiaugsmu - miestiečiai tampa sąmoningesni, vis daugiau rūšiuoja bei mažiau išmeta buitinių atliekų. Teigiama, kad dėl šių klaipėdiečių pasiektų rezultatų buitinių atliekų surinkimo rinkliava jei jau nemažės, tai tikrai nedidės.

Pernai Klaipėdoje buvo surinkta beveik 71,2 tūkst. tonų buitinių atliekų. Tai beveik 2,5 proc. mažiau nei 2012-aisiais.

"Norime pasidžiaugti ir padėkoti visiems klaipėdiečiams, kad jie dar geriau rūšiuoja atliekas. Pernai į rūšiavimui skirtus konteinerius buvo atnešta dvigubai daugiau popieriaus, 60 proc. daugiau plastiko ir 24 proc. daugiau stiklo nei ankstesniais metais. Tai yra labai geri rezultatai", - teigė uostamiesčio savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Ji pažymėjo, kad dėl mažiau miestiečių išmestų šiukšlių ateityje buitinių atliekų surinkimo rinkliava gali ir mažėti arba bent jau nedidėti.

"Tai, kad klaipėdiečiai pagamino mažiau atliekų, reiškia, kad miesto savivaldybė turės sumokėti mažiau už jų tvarkymą, tad lieka sutaupyti pinigai, kuriuos planuota išleisti. Tad mes galime sukurti kokią nors naują infrastruktūrą ar ateityje mažinti rinkliavą, - sakė D. Berankienė. - Priminsiu, kad nors pernai pabrango atliekų tvarkymo kaštai, rinkliavos taip ir nepadidinome, paimdami trūkstamus pinigus iš anksčiau sutaupytų lėšų."

Pernai iš visų klaipėdiečių išmestų bei surinktų šiukšlių tik 15,5 proc. pašalinta sąvartyne. Tai kelis kartus mažiau nei numato Europos Sąjungos normatyvai. Net 68,5 proc. 2013-aisiais mieste surinktų atliekų buvo panaudota energijai gauti, likusi dalis - perdirbta.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder