Gelbės policijos pastatą

Gelbės policijos pastatą

Po išsakytų priekaištų dėl tragiškos buvusio policijos komisariato pastato Jūros g. 1 būklės, VĮ Turto bankas žada skirti daugiau dėmesio šio pastato saugumui.

"Ilgą laiką iki pat šių metų pradžios šį pastatą buvo planuojama parduoti. Taigi valstybei atrodė neracionalu investuoti didelius pinigus į parduodamą objektą. Tačiau priėmiau mero priekaištą dėl nesutvarkytos pastato aplinkos, todėl dar šią savaitę imsimės ją tvarkyti: bus pjaunami medžiai, krūmynai", - po susitikimo su Klaipėdos miesto meru žiniasklaidai komentavo laikinai Turto banko generalinio direktoriaus pareigas einantis Marius Kliokys.

Netrukus planuojama likviduoti gaisro pasekmes, žadama sandarinti pastatą, tvarkyti stogą, įdiegti rimtesnę pastato apsaugą.

"Pastatas buvo saugomas ir anksčiau. Apsaugos bendrovė vis atvažiuodavo patikrinti pastato būklę, tačiau dar planuojame įrengti judesio daviklius. Tikimės, kad panašūs incidentai nepasikartos. Tikrai suprantame, kad tai - pats Klaipėdos centras, prestižinė miesto dalis, taigi pastatas turi būti prižiūrimas geriau", - aiškino M. Kliokys.

Šiuo metu Turto bankas atlieka Vyriausybės kanceliarijos pavedimą išanalizuoti situaciją Klaipėdoje, kur turėtų būti įkurtos visos teismo institucijos. Kaip viena iš alternatyvų analizuojamas ir policijos pastato įveiklinimas. Vakar M. Kliokys dar negalėjo pakomentuoti tyrimo rezultatų, tačiau pažadėjo, kad jau greitai, rugpjūčio 23 dieną, išvados pasieks Vyriausybę.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas patikino, kad miesto pozicija dėl galimybės buvusį policijos pastatą paversti menininkų meka nesikeičia, tačiau jokių veiksmų iki rugpjūčio pabaigos greičiausiai bus nesiimama.

"Tikiuosi, kad iki rugsėjo vidurio Vyriausybė priims sprendimą, kad ir koks jis bebūtų. Didžiausią įtampą kelia nežinia, kuri kursto įvairias interpretacijas", - teigė meras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder