Gėdą darantį dviračių taką perims savivalda

Gėdą darantį dviračių taką perims savivalda

Smiltynę ir Nidą jungiančio prastos būklės dviračių tako remonto jau seniai laukia tiek vietos gyventojai, tiek svečiai. Duobėtas, nelygios dangos ir dviratininkams pavojų keliantis takas iki šiol netvarkytas, nes priklauso ne vietos savivaldybėms, o Kelių direkcijai.

"Vakarų ekspresas" apie gėdą darantį dviračių taką jau rašė birželį. Tąsyk dviratininkai skundėsi, kad nesaugu ir nepatogu važiuoti į Juodkrantę, Nidą. Tačiau tvarkyti tako kol kas negali nei Klaipėdos miesto, nei Neringos savivaldybės, kurioms takas nepriklauso.

 

Siūlo perimti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija vasarą gavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos raštą, kuriuo siūloma Savivaldybės nuosavybėn perleisti dviračių tako Smiltynė–Nida dalį. Siūloma perimti atkarpa yra 852 metrai - nuo Naujosios perkėlos iki Klaipėdos miesto ribos Nidos link.

Nurodoma, kad jei Klaipėdos miesto savivaldybė sutiktų perimti šią tako dalį, tada iki jos perdavimo Kelių direkcija atliktų jos kapitalinį remontą. Liepą Klaipėdos miesto taryba pritarė bendradarbiavimo sutarčiai su Kelių direkcija, tačiau dabar Tarybos komitetuose vėl svarstomas direkcijos siūlymas sutikti perimti turtą.

Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad miestas taką perims tik tada, kai bus atliktas remontas. Pasak jo, panašių pavyzdžių Klaipėdos mieste jau yra - Kelių direkcija, atlikusi remontą, miestui perdavė Rimkų, Klemiškės gatves.

"Kelių direkcija taiko tą patį modelį - sutvarko infrastruktūrą, kuri yra miesto teritorijoje ir prašo miesto Savivaldybės perimti. Praktika jau yra", - sakė E. Simokaitis.

Kita dviračių tako dalis - nuo Naujosios perkėlos link Jūrų muziejaus - priklauso Klaipėdos savivaldybei.

 

Norai ir planai skiriasi

"Vakarų ekspresui" birželį Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus komunikacijos vadybininkas Evaldas Tamariūnas aiškino, kad Kelių direkcija dar 2019 metų pabaigoje bendradarbiavimo sutartis pateikė derinti Neringos ir Klaipėdos miesto savivaldybėms, tačiau atsakymo nebuvo sulaukta.

Kelių direkcijos atstovas tąsyk nurodė, kad per 2020 metus pėsčiųjų ir dviračių takai, esantys prie valstybinės reikšmės kelių, bus inventorizuoti, po to rengiamos prioritetinės takų įrengimo ir remonto darbų eilės.

Esant dabartiniam finansavimui, dviračių taką Smiltynė-Nida sutvarkyti numatyta iki 2023 m. pabaigos. Jo kapitalinio remonto techninį darbo projektą buvo planuojama rengti 2021 m. pabaigoje - 2022 m. pradžioje.

Pasiūlymą perimti turtą svarstantys uostamiesčio politikai jam pritaria - teigiamas įvertinimas jau gautas dviejuose Tarybos komitetuose.

"Sutartyje su Kelių direkcija numatyta, kad darbai bus padaryti iki 2023 metų. Taryba šiai sutarčiai pritarė šių metų liepą. Šitas takas būtų perimamas tada, kai bus padaryti visi darbai. Ar jau yra parengtas (remonto - VE) projektas? Gali ir nusikelti terminas, jei projekto dar nėra", - nuomone dalijosi Tarybos narys Saulius Budinas.

Politikai siūlo paraginti Kelių direkciją nedelsti ir pradėti remontą greičiau - kitų metų pavasarį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder