Gavo velnių už Vytauto gatvės kasinėjimą

Gavo velnių už Vytauto gatvės kasinėjimą

Pasirodo, jog po neseniai įvykusio Vytauto gatvės remonto vėl ją pradėję kasinėti AB "Klaipėdos energija" darbininkai nesusišnekėjo su Savivaldybe: nors pastaroji dar sausio mėnesį siuntė užklausą dėl gatvės remonto, šilumininkai tąsyk tvirtino ten nieko nenorintys daryti, o praėjusią savaitę pradėjo planinius šilumos tinklų remonto darbus. Tikimasi, jog tokie atvejai daugiau nepasikartos.

"Keliame atsakomybės klausimą. Tik baigta remontuoti gatvė vėl išardoma ir kasama - tai kainuoja pinigus ir padaromi nuostoliai visuomenei. Meras greičiausiai artimiausiu metu paves administracijai patikrinti šį atvejį ir pažiūrėti, ar nebuvo padaryta nuostolių", - sakė vicemeras Artūras Šulcas.

Jį papiktino faktas, kad už kasinėjimus teks mokėti du kartus - vienąsyk už remontą jau mokėta iš Savivaldybės lėšų, o dabar mokama iš šilumininkų, o tai esą ta pati miestiečių kišenė.

Išsiaiškinti, kokio dydžio nuostolis ir kieno tai atsakomybė, turės Savivaldybės kontrolierius.

AB "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris teisinosi, jog planinių šilumos tinklų remonto darbų sykiu su Vytauto gatvės šaligatvių ir dangos remontu negalėjo atlikti, nes esą tuo metu dar neturėjo statybos leidimo ir techninės dokumentacijos.

"Šiuo atveju buvo nesusikalbėjimas. Planuodami darbus rankų kišti į šaligatvį nežadėjome, o tik sutvarkyti po pačia gatve esančius tinklus, o kitur viską atlikti vadinamuoju prakišimo būdu. Buvo atkastas tik grindinys, kuris anksčiau nebuvo kapitaliai tvarkytas, ir, ko gero, atstatytas bus net geriau", - teisinosi A. Smaguris.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, jog šilumininkams dar sausį išsiuntė paklausimą dėl tinklų. Esą tąsyk gautas atsakymas, kad reikia išsaugoti tinklus, tad Savivaldybė ramiai pradėjo darbus.

"Tada paaiškėjo, kad tinklus reikia keisti. Tai nesusipratimas, ir nežinau, kaip "Klaipėdos energija" tai gali paaiškinti - informaciją jie gavo ir galėjo darbus sukoordinuoti", - sakė I. Šakalienė. Paaiškėjo, jog šilumininkai išardė nedidelę dalį anksčiau Savivaldybės užsakymu lyginto grindinio.

Žadama, kad nuo šiol miestą įvairiose vietose atveriantys AB "Klaipėdos energija", AB "Klaipėdos vanduo", elektrikai ir Savivaldybė bendraus glaudžiau ir prašys tikslesnių planų, kad tokie dvigubi kasinėjimai nepasikartotų.

Šiais metais šilumininkai dar žada remontuoti nemažai vamzdynų. Jau šiandien technika turėtų suvažiuoti į Liepų ir į ją vedančią Trilapio gatvę, kiek vėliau planuojama kasti prie "Klaipėdos" viešbučio, Valstybės saugumo departamento pastato, prie pirmosios vandenvietės, merijos, taip pat Smiltelės gatvėje. Esą tai būtina, kadangi keičiami net po 35 ar 40 metų tarnavę tinklai, kurie kelia avarijos grėsmę.

Susitikime dalyvavęs AB "Klaipėdos vanduo" generalinis direktorius Leonas Makūnas tvirtino, jog mieste ir jie žada daugybę darbų - Europos Sąjungos paramą gaunanti bendrovė artimiausiais metais remontuos apie pusantro šimto kilometrų vamzdynų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder